PROGLAŠENI NAJBOLJI ŽUPANIJSKI SPORTAŠI U 2015. GODINI

1089 0

Slavonski Brod, 18. veljače 2016. – U Domu HVIDR-e u Slavonskom Brodu, jučer su, u organizaciji Zajednice športskih udruga i saveza Brodsko-posavske županije, proglašeni najbolji sportaši u protekloj 2015. godini.

 

Tako su, za izuzetan doprinos razvoju sporta priznanja dobili: Stanislav Šimunić, Milena Stanković, Zlatko Majer, Pavao Haring i Darko Bajan (posthumno).

 

Za „podvig godine” priznanje je dodijeljeno Kajak-kanu klubu „Oriolik” iz Slavonskog Kobaša.

 

U kategoriji priznanja za obljetnice postojanja i uspješnog rada nagrađeni su Rukometni klub Nova Gradiška i Rukometni klub “Slavija” Staro Petrovo Seloza 60 godina , te Nogometni klub “Slavonac” Brodski Stupnik za 90 godina.

 

Nagrađeni su i mladi sportaši za najuspješnije rezultate u svojoj dobnoj kategoriji: Petar Starčević(KKK Marsonia), Alen Durak(KKK Olimpik),Monika Pleša (KKK Olimpik), Alen Durak (KKK Olimpik),Tomislav Mađarević (KK Slavonski Brod), ),Mario Pejaković (ŠRU Mrena Nova Gradiška), Matea Ećimović (KK Slavonski Brod) kao i Športsko ribolovna udruga Mrena Nova Gradiška.

 

Također priznanja i nagrade uručene su i najuspješnijim školskim-športskim društvima i to Gimnaziji Nova Gradiška u kategoriji srednjih i OŠ Dragutin Tadijanoviću kategoriji osnovnih škola.

Najboljom ženskom ekipom proglašeni su ŽOK Nova Gradiška ispred ŽKK Brod na Savi i ŽKK Brod, dok je titulu najbolje muške ekipe odnio KKK „Olimpik”.

 

Najboljom sportašicom Brodsko-posavske županije proglašena je kajakašica Brigita Bakić iz KKK „Olimpik” ispred atletičarke Hilde Heller i odbojkašice Lucije Dautović.

 

Laskavu titulu najboljeg sportaša županije s pravom je ponio kajakaš Antun Novaković također iz KKK „Olimpik,” ispred kanuiste Štefe Lutza iz KKK „Marsonia”.

 

Kao najuspješnija županijska sportašica s invaliditetom nagrađena je Marina Bionda iz Slavonskog Broda.

 

Okupljene dobitnike i publiku, pozdravili su i župan Danijel Marušić i njegova zamjenica Dunja Magaš čestitajući im ne samo na izvrsnim rezultatima, već i na promociji sporta općenito, naglasivši kako u okviru svojih mogućnosti, županija pomaže razvoju sporta, te nagrađuje i potiče izvrsnost.

 

Foto: SBplus

Related Post

TREĆA KUGLAČKA LIGA

Autor - 25/11/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 25. studeni 2014. – U 10.kolu 3.kuglačke lige Kuglački klub “Nova Gradiška”gostovao je na kuglani Vijuš te sa…