PROJEKT „ZAJEDNIČKI KROZ ŽIVOT“: Članovi Udruge Suncokret bili na studijskom putovanju u Istri

530 0

Autor Franjo Samardžić, Foto: Udruga „Suncokret“

NOVA GRADIŠKA, 6. listopada 2020. – U sklopu projekta „Zajednički kroz život“ članovi Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama „Suncokret“ Nova Gradiška bili su na studijskom putovanju u Istri. Domaćin je bila Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre s kojom se od 1.svibnja 2020. do 1. svibnja 2022. godine provodi projekt „Zajednički kroz život“. Partner u projektu je i Udruga za osobe s intelektualnim teškoćama „Golubica“ Vukovar, a projektom koordinira Centar za inkluziju i podršku u zajednici.

Svrha ovog studijskog putovanja na kojoj su bila četiri člana udruge i volonterka Marija Kičić, a što je i svrha projekta, je povećati socijalnu uključenost osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji kroz individualiziranu podršku i razvoj inkluzivnih socijalnih usluga. U Medulinu su prošli edukaciju i upoznali se s pružanjem inkluzivnih socijalnih usluga za osobe s intelektualnim teškoćama. Kako naglašava predsjednica udruge Kata Vukšić, za članove udruge to je bilo dragocjeno iskustvo jer se upoznali s primjerima inkluzivnog volontiranja kojima se povećava njihova socijalna uključenost i spremnost pružanja inkluzivnih socijalnih usluga kao osoba s intelektualnim teškoćama.

Aktivnosti u sklopu ovog projekta vrijednog 1.487.694,26 kuna kojeg financira Europski socijalni fond nastavit će se u Novoj Gradiški.

Related Post

Udruga gluhih

Autor - 02/02/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 2. veljače 2012. -i nagluhih Nova Gradiška od 1.1.2012. godine započela je s provedbom projekta “NOVI POČETAK –…