ProknjižiMe by Mirela Relković: Računovođe

278 0

Opet, da o računovodstvu, naravno, moram napisati svoja saznanja, jer to je uvijek baza od koje polazi sva moja intuicija kako u poslu, sve više i u životu.

Moram vam prvo reći, da od postojanja i razvijenosti društvenih mreža, ali povoljnog korištenja samog interneta, umreženi smo jako i znam da se počesto naš utjecaj na zakone, niti ne može vidjeti, a nekada to nikoga niti ne zanima…

Međutim, unatoč silnim obvezama koji u našoj struci svi imamo, pojedinci si uvijek daju truda da ukažu i na važnost usmjeravanja mladih osoba prema zvanju, koje je jako bitno u svakoj djelatnosti jer bez razumijevanja osnova u financijama, kako osobnim, tako i u onim poslovnim, ne bi bilo reda, koji je prijeko potreban. Potreban je i za državni proračun jer upravo je Porez na dodanu vrijednost jedan od značajnih prihoda ne samo naše države nego i drugih država.

U sljedećem videu, koji je pripremila kolegica Danijela Dellavia, iz Zadra, možete upoznati moje kolegice i kolege, koji rade u Hrvatskoj, a kojim predstavljamo mladima zanimanje – koje bi moglo biti zanimljivo za odabir budućeg zanimanja. Znakovitog je naziva: Računovodstvo za budućnost. Video možete ga pogledati klikom na poveznicu ovdje, a što o tome kaže Hrvatska gospodarska komora možete pročitati ovdje.

I dok je moja draga Daniela predstavljala zanimanje u Zadru, kolegica iz Zagreba, Gordana Janković Besednik, je u međuvremenu, bila gost panela na konferenciji za poduzetnike, koju možete pogledati klikom na ovdje.

Naš posao nije niti malo dosadan, i uvriježeno je mišljenje da smo šutljivi, a ja i ovim člankom upravo nastojim “razbiti” tu famu.

Ovo su samo kratke crtice iz života, a kada netko kaže da je upravo ovaj posao naporan, moram samo nadodati, a koji to posao nije?

Uspjeh i znanje nitko od nas ne dobije za jedan dan.

To je cjeloživotno učenje ali mislim kada nešto jako dobro radiš, i ulažeš trud i energiju svakodnevno – na kraju se trud uvijek – isplati!

 

Mirela

Related Post