PROSLAVLJEN BLAGDAN SV. VIDA MUČENIKA I DAN OPĆINE OKUČANI

384 0

OKUČANI, 16. lipnja 2014. – Svečanom sjednicom općinskog vijeća , dodjelom nagrada i priznanja općine te polaganjem vijenaca i svetom misom obilježen je blagdan sv. Vida Mučenika i Dan Općine Okučani.

 

Svečanom sjednicom je predsjedavao predsjednik vijeća Ivica Pivac koji je pozdravio nazočne uzvanike, a načelnik Okučana Aca Vidaković je podnio izvješće o radu u protekloj godini dana te izrazio žaljenje što se smanjuje financijsko učešće u provođenju programa građenja na području općine te da je u 2013. godine u tu svrhu potrošeno samo 740 000 kn. Vidaković je podsjetio i na izdvajanja za korisnike proračuna Općine Okučani, nadajući se da će tekuća godina biti puno bolja od prošle.

Čestitke stanovnicima Okučana uputili su načelnik Stare Gradiške Velimir Paušić i paroh SPC protojerej-stavrofor Dragan Antonić koji je podsjetio da se u Okučanima obnavlja crkva sv. Velikomučenika Dimitrija.

Uz čestitke i podsjećanje da je njegova politička karijera počela u Okučanima, župan Brodsko-posavske županije dr. Danijel Marušić je naglasio da će se u Okučane uvijek vraćati i na sve moguće načine opravdati povjerenje koje su mu ukazali građani kada su ga izabrali za župana.

Na kraju sjednice uručena su priznanja:

 

Prof. VLADIMIRU ŠTEFANEK, pročelniku Upravnog odjela za obrazovanje, šport i kulturu Brodsko-posavske županije za svesrdnu pomoć općini Okučani pri izgradnji i predaji na uporabu Školske športske dvorane u Okučanima;

 

PAVLU – PAVI GOLUB iz Okučana za volonterski doprinos općini Okučani u vjerskom, kulturnom i društvenom životu;

 

LUKI TOMIĆ iz Čovca za doprinos općini Okučani u razvoju društvenog i političkog života, a naročito u Mjesnom odboru Vrbovljani Čovac;

 

DRAMSKOJ DRUŽBI “SVETI VID MUČENIK” OKUČANI za izvanredno zalaganje glumaca amatera i dugogodišnje uspješno scensko uprizorenje “Muke, smrti i uskrsnuća Isusa Krista” u svrhu promicanja općine Okučani u duhovnom i kulturnom ozračju u zemlji i inozemstvu, koji su za nazočne izveli posljednji čin – Uskrsnuća Isusa Krista.

 

U ime nagrađenih zahvalio je profesor Vlado Štefanek.

 

Sutradan je održana humanitarna plesna revija pod nazivom “KAD SE MALE RUKE SLOŽE” pod pokroviteljstvom općine Okučani za pomoć poplaveljenim područjima a sudjelovali su Plesni studio Marine Mihelčić iz Nove Gradiške, Plesne skupine OŠ Okučani, Mali folklorni ansambl KUD-a “Tkanica” Okučani i Mažoretkinje grada Lipika.

Related Post

OPĆINA OKUČANI

Autor - 05/01/2013 0
Piše: Aca Vidaković, načelnik Nakon prošle 2011. godine, najuspješnije godine od osnivanja Općine Okučani, ova 2012. godina je bila puno…