PROVALIO U TRGOVINU I UKRAO ŽENSKO DONJE RUBLJE

487 0

POLICIJSKI VIKEND 7. listopad 2013. – Prošli vikend, na

području iz nadležnosti rada policijske uprave, evidentirano je 20 kaznenih djela, od kojih su najbrojnija (15) imovinska kaznena djela. U području prometa, dogodilo se osam (8) prometnih nesreća, od kojih tri (3) prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (jedna osoba teško ozlijeđena, dvije osobe lakše ozlijeđene), te pet (5) prometnih nesreća s materijalnom štetom. Zabilježen je jedan (1) prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, pet (5) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i tri (3) slučaja kršenja članka 95 Obiteljskog zakona.

 

UHVAĆENI KRIVOLOVCI – U petak, oko 22.45 sati, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, u šumskom predjelu “Šibnjak“, zaustavili su vozilo u kojem su se nalazila dva muškarca, nad kojima su proveli kriminalističko istraživanje zbog sumnje u protuzakoniti lov. Riječ je o 36-godišnjaku i 44-godišnjaku. Pritom je utvrđeno da je 36-godišnjak, koristeći lovačku pušku odstrijelio košutu, staru od šest do sedam godina, a 44-godišnjak je također uporabom lovačke puške odstrijelio srnu, staru oko dvije godine, iako nisu imali odgovarajuće dopuštenje za lov divljači. Policajci su od njih oduzeli divljač i predali predstavnicima lovačke udruge. Također su od obojice osumnjičenika oduzeli lovačko oružje i streljivo, kao i popratnu dokumentaciju, te su ih kazneno prijavili Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

UKRAO ŽENSKO DONJE RUBLJE – U nedjelju, u vremenu od 2 do 2.35 sati, provaljeno je u trgovinu u Novoj Gradiški. Nakon nekoliko minuta, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, u blizini su uočili sumnjivca. Radi se o 21-godišnjaku sa novogradiškog područja, kojeg policija sumnjiči da je prethodno provalio u trgovinu otuđivši registar kasu i veću količinu ženskog donjeg rublja. Policija je otuđene predmete pronašla i vratila vlasniku, a protiv 21-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Related Post