PRVA OVOGODIŠNJA BICIKLIJADA

625 0

NOVA GRADIŠKA – Biciklistički klub Nova Gradiška organizirao je 8. svibnja prvu ovogodišnju biciklijadu do izletišta Strmac. Suoanizator je bio Informacijski centar Europa direct Nova Gradiška, a potporu su dali i Javna vatrogasna postrojba

i DVD NG, Planinarsko društvo “Strmac” te policija PP Nova Gradiška. Biciklijadi se pridružilo i 20-ak članova Biciklističkog kluba “Sveti Franjo ” Okučani. Okupljene na središnjem gradskom trgu pozdravio je Saša Keser, predsjednik BK Nova Gradiška, a o ovom vrijednom događaju Toni Tkalčec, tajnik kluba, među ostalim nam je rekao:

 

“Cilj nam je promovirati biciklizam kao zdrav način života, potaći mlade na bavljenje sportom, ali i promocija grada i novogradiškog kraja i njegovih prirodnih ljepota posebno izletišta “Strmac”. Ovaj tjedan je i “Tjedan Europe”, pa ga obilježavamo na ovaj način u suradnji s Informacijskim centrom Europa direct koji je osigurao edukativne materijale i poklone za sudionike. Također zahvaljujemo i novogradiškim vatrogascima koji su nam osigurali, kao i policija, pratnju biciklista, pa smo se na neki način pridružili i obilježavanju mjeseca svibnja kao mjeseca zaštite od požara. Podršku nam je pružilo i Planinarsko društvo “Strmac”, koji su nam na izletištu otvorili stijenu za penjanje, a zajedno s GSS-om osigurali i stručnu podršku. Izuzetno sam sretan što je ove godine jako puno sudonika i mladih i malo starijih te lijepi broj djece”.

 

Biciklisti, njih 120, vozili su rutu dugu oko 15 km, najprije gradom, a potom do izletišta Strmac gdje su nastavili druženje.

 

Related Post

Autor - 07/03/2017 0
Hrvatska udruga za igre na sreću (HUZIS)  je u okviru aktivnosti društvo odgovornog priređivanja igara na sreću te sudjelovanja u…