PRVI FESTIVAL SLANINE I ČVARAKA

1089 0

U sklopu ovogodišnjeg Katarinskog sajma, u Slavonskom Brodu, u subotu je održan 1. festival slanine i čvaraka, čiji je osnovni cilj promocija slavonskih tradicionalnih jela ukomponiranih u modernu kuhinju,

s posebnim naglaskom na slaninu i čvarke kao neizostavne mesne proizvode koji se tradicionalno nalaze na slavonskim jelovnicima.

Festival je organizirala je turistička agencija Atlantis travel u suradnji s Turističkom zajednicom grada Slavonskog Broda i gradskom Razvojnom agencijom, a kroz pokroviteljstvo podržala Skupština Grada Zagreba, koja na ovaj način nastoji povezati Turističke zajednice dvaju gradova, te ojačati međusobnu suradnju.

Isto tako, svrha jednog ovakvog festivala je predstaviti Slavonski Brod kao turističku destinaciju. Na Festivalu su okupljeni posjetitelji uz voditelja Dreleta mogli pratiti natjecanje kuhara u spremanju raznovrsnih jela na bazi slanine i čvaraka, a pobjednika natjecanja odabrao je stručni žiri sastavljen od kuhara Tomislava Špičeka, Slavka Večerića, te gastronomda Renea Bakalovića, poznatog hrvatskog novinara i kuhara.

Ove godine, prvu nagradu u spremanju gastro delicija inspiriranih Slavonijom osvojio je kuhar Dalibor Žalac. Nakon ceremonije dodjele nagrada članovi žirija i sami su pokazali svoje kulinarsko umijeće pripremajući delicije od slanine i čvaraka. Festival su posjetili i predsjednik Skupštine Grada Zagreba Darinko Kosor, slavonskobrodski gradonačelnik Mirko Duspara, te župan Danijel Marušić u ime Brodsko-posavske županije koja je također prepoznala značaj jedne ovakve manifestacije te i financijski potpomogla nj

Related Post