PRVI MLJEKOMAT U NOVOJ GRADIŠKI

725 0

NOVA GRADIŠKA, 30. ožujak 2013. – Od utorka na mljekomatu u Kauflandu može se po cijeni od šest kuna kupiti svježe sirovo, nepasterizirano i nehomogenizirano mlijeko. Marija i Dario Dukanović proizvođači mlijeka iz

Podvrškog, odlučili su investirati 75.000 kuna u mljekomat i na taj način poboljšati financijski rezultat svoga rada koji trenutno na tržištu mlijeka i mliječnih proizvoda nije adekvatno vrednovan.

 

Danas je prigodno mljekomat pušten u rad, a vlasnici su, osim da kušaju, buduće kupce počastili litrom svježeg mlijeka. Priliku da kušaju mlijeko s farme u Podvrškom koje je na mljekomatu točio Nikola Jugović, općinski načelnik u Cerniku, imali su danas župan Danijel Marušić i njegov zamjenik Davor Vlaović te županijski pročelnik za poljoprivredu Željko Burazović. Brodsko-posavska županija dala je Općem poljoprivrednom gospodarstvu Dukanović potporu za mljekomat u iznosu od pet tisuća kuna.

-Zbog problema u mljekarstvu odlučili smo se za postavljanje mljekomata kako bi poboljšali prodaju. Mlijeko smo isporučivali Vindiji i s cijenom nismo zadovoljni. Prvi je to mljekomat na novogradiškom području, drugi u županiji. Vjerujemo da će nam se investicija isplatiti, a sigurno je da će korist imati i Novogradiščani koji će moći kupiti svježe mlijeko koje nije prošlo industrijski proces i koje je bez ikakvih kemijskih dodataka – kaže Dario Dukanović.

Ovaj mladi bračni par iz Podvrškog ima 23 krave na mužnji i 13 mladih grla. Vjeruju da će se odnosi u proizvodnji i industriji mlijeka stabilizirati i da proizvođači mlijeka, kao što je to sada slučaj, neće biti zakinuti.

 

SVJEŽE MLIJEKO – Osim punog, prirodnog ukusa, svježe prirodno mlijeko sadrži najveću količinu nepromijenjenih hranjivih tvari koje su djeci potrebne za rast i čuvanje zdravlja cijeli život. Svježe mlijeko koje nije industrijski obrađeno, prirodna je i zdrava čovjekova hrana, kao i svi mliječni proizvodni napravljeni od sirovog mlijeka. Svježe sirovo mlijeko je izvanredan izvor nutrijenata, ali i vrlo važnih korisnih bakterija kao što su laktobakterije, za koje znamo da igraju presudnu ulogu u jačanju imuniteta i zaštite organizma od raznih bolesti. Svježe mlijeko je i izvor vitamina, minerala i enzima te sadrži punovrijedne proteine i masnoće važne za organizam.

Related Post