Prvi novogradiški festival klasične glazbe

279 0

Autor Jura Dević
NOVA GRADIŠKA, 9. svibnja 2019. – Udruga mladih „Euterpa“ Nova Gradiška organizira Novogradiški glazbeni festival, prvi festival klasične glazbe u našemu gradu. Festival će biti održan od 4. svibnja do 1. lipnja u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća BDM i crkvi sv. Terezije Avilske u Novoj Gradiški.
Novogradiški glazbeni festival jedinstveni je kulturni projekt u organizaciji Udruge mladih „Euterpa“ Nova Gradiška pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Nove Gradiške i Brodsko-posavske županije. Opći je cilj ovoga projekta pridonijeti klasičnoj glazbi, njezinoj promociji i afirmaciji u gradu i okolici, poticanje mladih ljudi za školovanje u umjetničkim područjima te pružanje koncertne prakse mladim glazbenicima.
Na festivalu sudjeluje preko pedeset mladih glazbenika (učenika, studenata i tek diplomiranih glazbenika) iz raznih krajeva Hrvatske koji će se predstaviti na pet koncerata. Na programu se nalaze kapitalna djela svjetske glazbene ostavštine, ali i u jednakom omjeru neka od najvećih djela hrvatske glazbene baštine skladatelja Alfija Kabilja, Frana Lhotke, Ivana Lukačića, i drugih.
Na drugom koncertu festivala, ove subote, imat ćemo priliku uživati baroknu glazbu uz Trio LUR (Lucija Rašeljka Petrač – flauta, Ursa Ljuban – orgulje i Monika Cerovčec – sopran) u crkvi sv. Terezije Avilske s početkom u 20 sati.
Ulaz na sve koncerte je besplatan!

Related Post

ZA ČIST ZRAK

Autor - 15/05/2016 0
SLAVONSKI BROD, 14. svibnja 2016. – Udruženje „Bikersof Europe“u petak, 13. svibnja, prilikom boravka u Slavonskom Brodu povodom 13. Mega…

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Autor - 01/09/2016 0
Slavonski Brod, 31. kolovoza 2016. – Na završnoj konferenciji projekta „S osmijehom u školu” koji je u akademskoj godini 2015./2016.…