“ADVENT U NAŠEM GRADU”

1654 0

NOVA GRADIŠKA – Ovogodišnji, deveti po redu „Advent u našem gradu“ održan prvi puta na središnjem novogradiškom trgu, po ocjeni izlagača, posjetitelja i organizatora, TZ i Grada , bio je pun pogodak.

Bogatstvo domaćih proizvoda OPG-a, domaćih radinosti, obrta i udruga bilo je dostupnije sugrađanima, ali i gostima grada upravo zbog spomenute lokacije.

 

I tržilo se ove godine više nego do sada što svakako veseli, jer kupujući domaće zapravo doprinosimo očuvanju domaće proizvodnje i radnih mjesta.

 

Više od 62 izlagača s novogradiškog i područja BPŽ, ali i Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Zagrebačke županije ponovno je pokazalo i dokazalo kreativnost i kvalitetu, ali i ustrajnost, strpljivost i volju da opstanu i razvijaju svoja gospodarstva te oplemenjuju i obogaćuju ponudu.

 

Tijekom prijepodneva i drugoga dana manifestacije 19. prosinca, blagdanskom ozračju doprinijele su udruge i društva sadržajnim programima. Na „Plesni vrtuljak“ poveo je Plesni studio Marine Mihelčić i voditeljica novogradiških plesačica Nataša Ledić. Točno u podne na „Advent u našem gradu“ stigao je i „Djed Božićnjak“ s darovima, a kako je bilo lijepo vrijeme, s djecom se susreo, fotografirao i družio na novogradiškom trgu. Posebnom atrakcijom, vožnjom u fjakeru i fotografiranju s konjima počastio je i Dražen Madžarević, predsjednik Konjogojske udruge „Konji bili, konji vrani“ NG. U poslijepodnevnim satima prekrasne programe pokonila su i djeca Folklornog ansambla mladih NG, HKUU „Trenk“ i njihovi gosti, djeca KUD-a Vrbje, a puno radosti i pjesme darovala je okupljenima i Izvorna pjevačka skupina Matice umirovljenika NG uz koju su zapajevali i izlagači, ali i posjetitelji. Kao i svake godine zaplesalo se i u kolu, a najuporniji su bili i ovoga puta naši umirovljenici, koji su pokazali kako godine nisu važne, već volja i srce koje kuca za slavonsku tradiciju.

 

Ovogodišnji deveti „Advent u našem gradu“ imao je i humanitarni karakter i bio je posvećen Mateu Sveriću, sedmogodišnjem dječaku za kojega su prikupljani dragovoljni prilozi za neophodno liječenje u inozemstvu. U dijelu blagdanske radosti mogao je uživati i Mateo zahvaljujući roditeljima i svojim najbližima koji su ga nosili u naručju. I svima je od srca rekao veliko HVALA!

 

Na zatvaranju sajma svim sudionicima, kao i svima koji su pomogli organizaciju i provedbu manifestacije po kojoj je Nova Gradiška nadaleko poznata, zahvalila je Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice. Najavljena je i nova humanitarna akcija za našeg malog sugrađanina Matea Sverića, a provest će ju novogradiška Konjogojska udruga prema najavama Dražena Madžarevića u nedjelju 27. prosinca na središnjem trgu. Zajedništvo, ljepota, toplina božićnog ozračja, humanost i briga za bližnjega, obilježili su ovogodišnji „Advent u našem gradu“. I zapravo je to bila i najljepša čestitka u duhu božićnoga vremena, koje nas čini boljim i plemenitijim ljudima.

Related Post

GRAD NOVA GRADIŠKA

Autor - 04/08/2014 0
Poštovane sugrađanke i sugrađani, čestitam vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.