RADIONICA ZA VOLONTERE – PRIJAVITE SE!

907 0

SLAVONSKI BROD 13. travanj 2011. – Povodom obilježavanja

EU tjedna u Brodsko-posavskoj županiji i Europske godine volontiranja, u četvrtak 05. svibnja 2011. godine, u organizaciji Savjeta za EU integracije, Volonterskog centra Osijek i Bebrinske udruge mladih BUM, održat će se radionica za volontere “Biti volonter”. Radionica će se održati u velikoj Vijećnici Brodsko-posavske županije, Petra Krešimira IV 1, Slavonski Brod, u trajanju od 10,00 do 15,30 sati. Ova radionica namijenjena je aktivnim građanima, volonterima i onima koji će to tek postati s ciljem unaprjeđenja znanja i osnovnih vještina važnih za volontiranje te pripreme sudionika za volontiranje u organizaciji.

Kroz interaktivne metode rada sudionici će imati priliku upoznati se s osnovnim pojmovima vezanim uz civilno društvo i volonterstvo, motivacijom za volontiranje, volontiranjem u organizaciji te mogućnostima volontiranja u inozemstvu. Sve zainteresirane pozivamo da ispunjenu prijavnicu pošalju u Volonterski centar Osijek mailom na osvolonteri@osvolonteri.hr ili faksom na broj: 031 200 457 najkasnije do ponedjeljka, 2. svibnja 2011. g. Broj sudionika je ograničen.

 

SADRŽAJ RADIONICE ZA VOLONTERE

 

CILJEVI: – unaprijediti znanja i osnovne vještine važne za volontiranje – pripremiti sudionike za volontiranje u organizaciji

Trajanje: jednodnevni trening u trajanju od 6 sati

Sadržaj (tematske cjeline):

 

1. Uvod u civilno društvo – pojam i značaj civilnoga društva

2. Volonterstvo – što je volontiranje

– tko je volonter (identitet volontera)

– vrijednosti volonterstva

– situacija u RH i svijetu

– Zakon o volontiranju i Etički kodeks volontera

– vrste volontiranja

– uloga volonterskih centara

3. Motivacija – teorija motivacije – zašto ljudi volontiraju

4. Volontiranje u organizaciji – uloga koordinatora volontera – prava i obveze volontera i organizatora volontiranja – komunikacija – timski rad – sukobi (problematične situacije)

5. Odlazak iz organizacije – važnost odnosa

6. Međunarodna praksa volontiranja – mogućnosti volontiranja u inozemstvu

 

– LINK – za prijavnicu

Related Post