Raste broj građana koje je prevario „spretni“ Brođanin

1855 0

Policija i dalje poziva građane da svaki sumnjivi način komunikacije prijave policiji te da ne nasjedaju na ovakve ili slične načine prijevare putem društvenih mreža.

Autor Franjo Samardžić

SLAVONSKI BROD, 18. lipnja 2020. – Policijska uprava brodsko-posavska priopćila je danas da raste broj građana koje prevario Brođanin počinivši kaznena djela „Računalne prijevare“ i „Nedozvoljene uporabe osobnih podataka“. Policijski službenici kriminalističke policije, utvrdili su da su, kao i u prethodnim slučajevima, na isti način prevarene još tri osobe s područja Istre (30-godišnjak, 51-godišnjak i 64-godišnjak).

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 24-godišnjak, kao i u prethodnim slučajevima, putem društvenih mreža stvorio lažne korisničke račune i ostvario kontakt s oštećenima, a pritom se koristio fotografijama i osobnim podacima 57-godišnjaka, 64-godišnjaka i 72-godišnjakinje, a koji su poznanici oštećenih. Kao i u prethodnim slučajevima, od oštećenih je zatražio kupovinu Paysafecard bonova koje je potom i unovčio.

Policijski službenici podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Policija i dalje poziva građane da svaki ovakav sumnjivi način komunikacije prijave policiji te da ne nasjedaju na ovakve ili slične načine prijevare putem društvenih mreža.

Related Post