Ravnatelj Opće bolnica Nova Gradiška uputio naputak pacijentima kod kojih postoji sumnja na infekciju koronavirusom!

3215 0

NOVA GRADIŠKA, 11.  ožujka 2020. – Ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška dr. Josip Kolodziej uputio je naputak pacijentima kod kojih postoji sumnja na infekciju virusom COVID -19.

-Naputak se odnosi na osobe kod kojih postoji sumnja na infekciju koronavirusom, te osobe koje su u  zadnjih 14 dana prije ulaska u Hrvatsku boravile na području zahvaćenom epidemijom koronavirusa ili su bile u kontaktu s oboljelima od koronavirusa i dolaze na zbrinjavanje u Opću bolnicu Nova Gradiška. U ovom trenutku, prema navodu Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, zaraženim područjima smatraju se sljedeće države i pokrajine: Kina, Južna Koreja, Hong Kong, Japan, Singapur, Iran, Italija i okrug Heinsberg u Njemačkoj saveznoj državi North Rhine – Westphalia.

Osobe koje imaju povišenu temperaturu, kašalj i poteškoće s disanjem, a tijekom zadnjih 14 dana i prije početka simptoma su bile u zaraženim područjima ili bliskom kontaktu s oboljelima od koronavirusa te su upućene u Opću bolnicu Nova Gradiška, od nadležnih liječnika, obavezno se trebaju javiti portiru koji će ih uputiti gdje se trebaju javiti.

Molimo osobe kod kojih postoji sumnja na infekciju koronavirusom da ne ulaze samostalno u bolničke prostore (hodnike, odjele, čekaonice), te prije dolaska u zdravstvenu ustanovu, po mogućnosti prekriju usta i nos zaštitnom maskom, maramicom, šalom.

   Molim sugrađane da se pridržavaju navedenog naputka kako bi se spriječilo moguće širenje infekcije – nabodi  dr. Josip Kolodziej.

 

Related Post

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Autor - 14/02/2013 0
Ukupna ulaganja u razdoblju od 2009. do 2012. godine u školstvo Brodsko-posavske županije iznosila su 48.771.842,00 kuna i pored smanjenja…