RAZJEDINJENI PRAVAŠI

1206 0

NOVA GRADIŠKA, 4. prosinca 2016. – Nije nepoznato da među novogradiškim pravašima nema sloge. U vrijeme kada je HSP bio jedina i jaka pravaška opcija koja je imala i gradske vijećnike, tu su stranku potresali međusobni sukobi,

promjene predsjednika i prelasci njenih članova u HDZ i u najnovije vrijeme u HSP AS na čelu s bivšim predsjednikom Damirom Matoševićem. HSP je uspio opstati i sada mu je na čelu Željko Kraljić, pravaš koji je bio među njenim utemeljiteljima na novogradiškom području.

Osnivanjem HSP AS pravaši su u Novoj Gradiški dobili novu opciju na čelu s Dariom Marenićem i na posljednjim izborima dobili mjesto u Gradskom vijeću. Nakon posljednjih parlamentarnih izbora i polučenog lošeg rezultata u HSP ASA dolazi do razmimoilaženja i dio članstva nezadovoljan vodstvom na državnoj razini napušta stranku. Među njima je i Dario Marenić. HSP AS Županijska organizacija 30. studenoga održava izborne skupove u Podružnicama u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški gdje je za predsjednika izabran mr.sc. Damir Matošević.

Bivši članovi HSP AS organiziraju se u novu pravašku opciju diljem Hrvatske pa tako i u Brodsko-posavskoj županiji gdje bivši predsjednik Tomislav Vlajnić i Dario Marenić osnivaju MODES – Moderna demokratska snaga. U redove MODES-a prešli su svi općinski, gradski i županijski vijećnici na području Brodsko-posavske županije i, kako naglašavaju, gotovo ukupno članstvo s vodstvom stranke. MODES na taj način s Dariom Marenićem dobiva mjesto u Gradskom vijeću Nove Gradiške.

Koliki su pravaški dosezi na novogradiškoj političkoj sceni znati će se vrlo brzo. U svibnju naredne godine su lokalni izbori nakon kojih će se vidjeti koliku će podršku birača dobile pojedine pravaške stranke i mogu li razjedinjeni pravaši izboriti mjesto u Gradskom vijeću.

Related Post