„RAZLISTAJ SE“- Održana jedinstvena akcija čitanja „CIJELI GRAD ČITA!”

709 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA , 23. listopada 2020. – U organizatori Gimnazije Nova Gradiška i Gradske knjižnica Nova Gradiška danas je održana jedinstvena akcija čitanja „CIJELI GRAD ČITA!”. Dan posvećen cjelodnevnom čitanju naglas u povodu MJESECA HRVATSKE KNJIGE 2020. održava se pod motom “Razlistaj se!”, a u našem gradu održan je osmi put. Akcija koja promiče ljepotu zajedništva i čitanja ove je godine posvećena našem planetu Zemlja. Maja Hoić, knjižničarka u Gimnaziji autorica je ovogodišnjeg plakata. Pokrovitelj je bio Grad Nova Gradiška.

Prof. Biljana Dakić, ravnateljica Gradske knjižnice podsjetila je na početke akcije koju je inicirala prof. Ljiljana Ptačnik, ravnateljica Gimnazije.
Svečano otvorenje bilo je ispred zgrade Gimnazije, a potom su učenici gimnazije naglas čitali u gradskom parku. Čitanje naglas za polaznike vrtića organizirao je ispred Dječjeg odjela knjižnični tim Gradske knjižnice: Mirjana Pranjić, Renata Matijašević, Anka Višić, Goran Bašić, Biljana Dakić.

U ovogodišnjoj akciji čitanja naglas sudjelovali su Dječji vrtić Nova Gradiška, škole i knjižničari osnovnih i srednjih škola, članovi Udruge stvaratelja u kulturi grada Nova Gradiška i pjesnikinja Evica Kraljić.

Related Post