REZULTATI 24-SATNE POLICIJSKE AKCIJE NADZORA BRZINE

1006 0

SLAVONSKI BROD – Od 6 sati u četvrtak, 21. travnja do 6 sati u petak, 22. travnja provedena je 24-satna akcija nadzora brzine kretanja vozila. Akcija je provedena sukladno planu aktivnosti organizacije TISPOL –

mreže prometnih policija država Europske unije na području svih zemalja Europske unije.

 

Na području Policijske uprave brodsko-posavske akcija je provedena na 40 lokacija, a za prijedlog lokacija javilo se 38 građana čiji je prijedloge policija uzela u obzir prilikom pripreme ove akcije. U provedbu akcije bio je uključen maksimalno raspoloživi broj djelatnika prometne policije, koji su koristili sve raspoložive uređaje za nadzor brzine kretanja vozila.

 

Tijekom trajanja akcije evidentirano je sveukupno 130 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, Od ukupnog broja prekršaja jedan prekršaj prekoračenja brzine počinio je vozač motocikla.

 

Najveća brzina u naselju od 142 km/h izmjerena je 21. travnja oko 16 sati u ulici Ksavera Šandora Đalskog u Slavonskom Brodu. Brzina je izmjerena uređajem Multanova, a identitet vozača će se utvrditi nakon izrade fotografije. Najveća brzina izvan naselja od 202 km/h izmjerena je 21 travnja oko 15,30 sati na južnom kolničkom traku autoceste Bregana – Lipovac za osobni automobil, njemačkih registracija, kojim je upravljao njemački državljanin.

 

U protekla 24 sata, odnosno za vrijeme provođenja ove akcije na području Policijske uprave brodsko-posavske dogodilo tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

 

Akciju 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila popratili su i mediji, a u provedbu akcije na području Policijske uprave brodsko-posavske uključio se i novinar tjednika „Posavska Hrvatska“, koji je s policijskim službenicima sudjelovao na dvije lokacije prilikom nadzora brzine kretanja vozila.

 

Policijska uprava brodsko- posavska zahvaljuje svim građanima koji su poslali svoje prijedloge lokacija za nadzor brzine kretanja vozila i time dali svoj doprinos pripremi ove akcije, koja osim represivnog djelovanja ima za cilj i prevenciju kako smanjenja ove vrste prekršaja tako i drugih prekršaja, prometnih nesreća i općenito povećanju sigurnosti u prometu na cestama. (Antun Jakobović, pol. Sl. za odnose s javnošću PUBP)

Related Post