REZULTATI AKCIJE „ALKOHOL“

867 0

SLAVONSKI BROD, 8. travanj 2013. – Policijski službenici Postaje

prometne policije Slavonski Brod, u noći subota/nedjelja, od 22 do 5 sati, proveli su preventivno represivnu akciju „Alkohol“, tijekom koje su vozači imali mogućnost isprobati dva tipa „pijanih naočala“, koje simuliraju stanje alkoholiziranosti iznad 1 i iznad 2 promila alkohola u organizmu. Na ovakav način pojedini građani su se osobno mogli uvjeriti u to kako vide osobe pod utjecajem alkohola.

 

Postaja prometne policije Slavonski Brod se zahvaljuje svim građanima koji su tijekom akcije bili zainteresirani i izrazili želju isprobati tzv. „pijane naočale“ kao i svim predstavnicima medija koji su objavom svojih priloga i članaka upoznali javnost sa provođenjem i ciljevima akcije, te na takav način sudjelovali u educiranju i stvaranju svijesti o opasnostima vožnje pod utjecajem alkohola kao i podizanju razine sigurnosti cestovnog prometa.

 

U ovoj akciji je utvrđeno 28 prekršaja, od kojih je bilo 14 slučajeva vožnje pod utjecajem alkohola, a od ostalih prekršaja utvrđeno je: nepropisnih brzina kretanja (5), mladi vozač (3), vožnja pod utjecajem droga (2), te po jedan (1) prekršaj upravljanja pod zabranom, prolazak kroz crveno svijetlo, nenošenje vozačke dozvole, nenošenje osobne iskaznice. Najveća koncentracija alkohola u iznosu od 1,69 promila, izmjerena je kod 26-godišnjeg vozača osobnog automobila.

Related Post