POLICIJA NIJE IMALA MIRAN DAN

1279 0

13. rujan 2012.SAŽETAK -Tijekom protekla 24 sata na

području policijske uprave evidentirano je 14 kaznenih djela općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 11 kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to devet (9) kaznenih djela krađe, jedno (1) kazneno djelo teške krađe i jedno (1) kazneno djelo prijevare. U prometu na cestama evidentirane su četiri (4) prometne nesreće, od kojih dvije (2) s ozlijeđenim osobama i jedna (1) s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama dvije (2) osobe su lakše ozlijeđene. Evidentirana su dva (2) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dva (2) prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i jedan (1) prekršaj iz Zakona o strancima. Zabilježena su i tri (3) požara i dva (2) pronalaska neeksplodiranih ubojitih sredstava.

 

PROVALE I KRAĐE: IZ KASE UKRAO SITNIŠ – Tijekom protekle noći nepoznati počinitelj je kroz prozor provalio u jedan ugostiteljski objekt u Ulici Eugena Kumičića u Slavonskom Brodu i iz otvorene registar kase otuđio manji novčani iznos. Policija traga za počiniteljem.

 

IZ PODRUMA UKRAO 50 LITARA VINA – U razdoblju od 1. do 12 rujna nepoznati počinitelj je provalio u podrumski prostor jedne vikend kuće u Brodskom Stupniku, vlasništvo 67-godišnjaka iz Slavonskog Broda i otuđio 50 komada staklenih boca od jedne litre napunjene domaćim vinom. Policija traga za počiniteljem.

 

S BALKONA UKRADEN BICIKL – Jučer od 3 sata ujutro do 11 sati nepoznati počinitelj je s otvorenog balkona u prizemlju jedne stambene zgrade u Slavonskom Brodu otuđio bicikli Trek, zelene boje, starosti oko jedne godine, vlasništvo 47-godišnjaka iz Slavonskog Broda. Policija traga za počiniteljem.

 

UHVAĆENI BOGIĆEVLJANI KOJI SU POSJEKLI STABLA HRASTA KITNJASKA – Policija je jučer nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, od 33 i 34-godišnjaka s područja općine Gornji Bogićevci oduzela 14,80 kubnih metara ogrjevnog drveta hrasta. Utvrđeno je da su oni u razdoblju od 1. do 5. rujna u šumskom predjelu Gradiška Brda bez odobrenja nadležne šumarije izvršili bespravnu sječu 41 stojećih stabala hrasta kitnjaka. Materijalna šteta više tisuća kuna. Policija će protiv njih podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo krađe.

 

U OKUČANIMA STARICI UKRALDENI MOBITELI I RUČNI SAT – U noći sa 8. na 9. rujna nepoznati počinitelj je iskoristio odsutnost 72-godišnje vlasnice obiteljske kuće u Okučanima i iz nje otuđio tri mobilna telefona (1 x Nokia 2710, 1 x Nokia 2700 i 1x LG KP500) i jedan ručni sat Armani. Materijalna šteta nekoliko tisuća kuna. Policija traga za počiniteljem.

 

PAO SA SKELE I TEŠKO SE OZLIJEDIO – Jučer oko 21 sat policija je dobila obavijest da je u bolnicu u Slavonskom Brodu, vozilom Hitne medicinske pomoći dovezen 42-godišnjak s područja Okučana zbog zadobivenih ozljeda glave opasnih po život. Obavljenim obavijesnim razgovorima utvrđeno je da je on jučer oko 10 sati izvodio radove na terasi svoje obiteljske kuće i tom prilikom pao s metalne skele visoke četiri (4) metra na tlo.

 

U GROMOČNIKU I TRNAVI PRONAŠLI TOPNIČKE PROJEKTILE – Jučer oko 11 sati u mjestu Gromačnik, djelatnik jednog poduzeća koje je vršilo sanaciju korita potoka Živalica pronašao je topničko zrno od 100 mm, koje su radi uništenja na siguran način preuzeli policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu. U mjestu Trnava, jučer oko 11,30 prilikom čišćenja devastiranog gospodarskog objekta pronađeno je topničko zrno od 100 mm, koje su radi uništenja na siguran način preuzeli policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu.

Related Post