ŽUPAN TRAŽI PROMJENU ODLUKE

986 0

Smatram da je besmisleno i vrlo štetno za cjelokupno društvo, a prije svega za zdravstvo Brodsko-posavske županije, čak i šire, da se prekida ugovor o financiranju poliklinike – kaže župan Danijel Marušić

 

SLAVONSKI BROD, 12. rujna 2012. – Župan Danijel Marušić danas se uz nazočnostI Suzane Bilić-Vardić, predsjednice Upravnog vijeća Opće bolnice “Dr. Josip Benčević” i Milana Bitunjaca, ravnatelja Opće bolnice “Dr. Josip Benčević” očitovao o odluci Ministarstva zdravlja o prekidu financiranja brodske Poliklinike.

 

O cijelom slučaju župan je rekao:

“Županiji je dostavljen aneks kojim bi Ministarstvo zdravlja prekinulo financiranje izgradnje poliklinike, a kao razlog navodi se to što Županija nije dobila jamstvo za kredit. Međutim, jamstvo za kredit daje Ministarstvo financija, a prema svim našim saznanjima, taj naš zahtjev je u ministarstvu na obradi. Prema svim kriterijima imamo uvjete za dobivanje jamstva za kredit i očekujem pozitivno rješenje Ministarstva financija. Smatram da je besmisleno i vrlo štetno za cjelokupno društvo, a prije svega za zdravstvo Brodsko-posavske županije, čak i šire, da se prekida ugovor.

 

Smatram da su ova oba ministarstva trebala kontaktirati, a ne donositi odluke bez svih činjenica. Poliklinika je povijesni projekt brodsko-posavskog zdravstva i moram zahvaliti svim vijećnicima Županjske skupštine na potpori, jer su svi, bez obzira na političku pripadnost, digli ruku za ovaj projekt.” I predsjednica Upravnog vijeća, kao i ravnatelj Opće bolnice “Dr. Josip Benčević” složili su se s županovim riječima te izrazili nadu kako će po sagledavanju činjeničnog stanja i uvažavajući značaj projekta poliklinike ne samo za područje naše županije već i šire, Ministarstvo zdravlja promijeniti ovu odluku.

Related Post

Jedrilica sletjela na stablo

Autor - 16/10/2018 0
SLAVONSKI BROD, 16. listopada 2018. – Jučer, 15. listopada, oko 16,25 sati, u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj,  zaprimljena je dojava, da…