Erste Plava liga ulazi u12 sezonu: ulaznica u svijet sporta i zdravog života

216 0

Fiziološki zdravo dijete mora prijeći preko 20 kilometara dnevno. To znači da našoj djeci nedostaje skoro 100.000 kilometara u periodu aktivnog razvoja mozga, kaže dr. Ranko Rajović

Više od 40.000 školaraca dobilo je zahvaljujući Erste Plavoj ligi priliku natjecati se protiv svojih vršnjaka u disciplinama primjerenima svojem uzrastu: u utrkama na 60, 300 i 600 metara, skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa.
 
Osim uvođenja djece u sustav sporta, uloga Erste Plava lige od samog početka je i osvještavanje važnosti redovite fizičke aktivnosti djece, koja je danas daleko od 60 minuta dnevno, što je minimum koji predlaže struka. O kako se velikom problemu radi najbolje svjedoči izjava dr. Ranka Rajovića, šefa Katedre za neuroznanost u odgoju i obrazovanje na Pedagoškom fakultetu u Kopru:

“Pitao sam roditelje gradske djece koliko im djeca dnevno prijeđu kilometara. Netko kaže 2, 3, netko kaže 3, 4. A fiziološki zdravo dijete mora prijeći preko 20 kilometara. To znači da našoj djeci nedostaje skoro 100.000 kilometara u periodu aktivnog razvoja mozga!”

 
Erste Plava liga i ove godine omogućuje vašoj djeci ulazak u svijet sporta, u kojem tih kilometara nužnih za normalan psiho-fizički razvoj nikada ne nedostaje.
 
Erste Plavu ligu i ove godine podržavaju ambasadori ovog natjecanja – Blanka Vlašić, Sandra Perković, Stipe Žunić, Ivan Horvat, Paola Borović, Sara Kolak i Jana Koščak. 
 

Prijave na kvalifikacijska natjecanja Erste Plave lige 2024 moguće su samo putem službene stranice Erste Plave lige.

Related Post