ŽUPANIJA: Potpisan Sporazum o financiranju Sveučilišta u Slavonskom Brodu

269 0

Autor bpz.hr

 

Sporazum vrijedan 291.099 eura potpisali su župan Brodsko-posavske županije dr.sc. Danijel Marušić i rektor slavonskobrodskog Sveučilišta prof.dr.sc. Ivan Samardžić u nazočnosti predsjednika Županijske skupštine Pere Ćosića

SLAVONSKI BROD, 5. travnja 2024. – Brodsko-posavska županija nastavlja pružati potporu razvoju visokog školstva i radu Sveučilišta u Slavonskom Brodu, pa je tako danas  Velikoj vijećnici županijske uprave, kao i protekle godine,  potpisan Sporazum o financiranju uređenja novih prostora i troškove rada vanjskih suradnika u nastavi.

Sporazum vrijedan 291.099 eura potpisali su župan Brodsko-posavske županije dr.sc. Danijel Marušić i rektor slavonskobrodskog Sveučilišta prof.dr.sc. Ivan Samardžić u nazočnosti predsjednika Županijske skupštine Pere Ćosića.

Župan Marušić kazao je kako vjeruje da će slavonskobrodsko Sveučilište, koje je najmlađe u Republici Hrvatskoj itekako dobro iskoristiti ova sredstva te izrazio zadovoljstvo što je Brodsko-posavska županija, kao jedinica regionalne samouprave, potpora Sveučilištu koje se iz dana u dan sve više razvija i unaprjeđuje.

Rektor Samardžić zahvalio je županu, predsjedniku Županijske skupštine i županijskim vijećnicima na velikoj i konkretnoj pomoći koja nije izostala niti ove godine, a Scveučilište ih je pametno iskoristilo za razvoj.

Brodsko-posavska županijado sada je finacijski pomagala radu Sveučilišta pa je tako 2021. i 2022. godine sa ukupnim iznosom od 849 425.97 eura  sufinacirala kupoprodaju nekretnina,  rad vanjskih suradnika te  uređenje novih prostora.

Related Post