RIJEČI TVOJE GOSPODINE

865 0

OKUČANI, 11. ožujak 2014. – 9. ožujka u 21,20 sati zvona sa zvonika okučanske crkve sv. Vida su desetominutnom zvonjavom objavila da je dovršeno čitanje Svetog Pisma – Biblije od korica do korica.

 

Po četvrti put vjernici župe sv. Vida u Okučanima su sinoć dovršili biblijsko bdjenje koje je započelo na Čistu srijedu – Pepelnicu nakon sv. mise i obreda pepeljanja. s danonoćnim čitanjem Svetog Pisma – Biblije.

 

Pod mottom: ” Riječi tvoje Gospodine, duh su i život; ti imaš riječi života vječnoga” (Iv 6,63c;68c), svaki pola sata su se izmjenjivati čitači, na simboličan način predajući bijeli šal koji se stavlja oko vrata. Četiri dana i četiri noći, a to je100 sati je sudjelovalo 200 čitača, s tim što su neki čitali dva ili više puta. Isto tako 25 osoba je dežuiralo neprekidno po 4 sata koji su vodili računa da se nebi dogodilo prekidanje čitanja iz drugih razloga izuzev kada je u crkvi služena sv. misa i obavljena pobožnost puta križa, te da se plamen uljanice pored čitača ne ugasi.

 

U Knjigu dojmova čitači su upisivali svoje doživljavanje sa susretom i snagom Božje Riječi.

 

Po dovršetku čitanja Svetog pisma, okučanski župnik fra Mario Radman je služio sv. Misu zahvalnicu za sve one koji su prethodne četiri noći i četiri dana bdjeli uz Sveto pismo i za članove njihovih obitelji.

Na kraju je udjeljen blagoslov Biblijom koja je netom pročitana od korica do korica.

Related Post

CVJETNICA U OKUČANIMA

Autor - 17/03/2013 0
Dramska skupina Župnog pastoralnog vijeća župe Okučani i okučanski KUD “Tkanica” i ove godine po župama tradicionalno izvode scenski prikaz…

VEČER VOJVOĐANSKIH HRVATA

Autor - 27/07/2010 0
Družili se i evocirali supomene iz zavičaja Autor Milorad Oršulić – Mican OKUČANI, 26. srpnja 2010. – U Okučanima je…