Ručna bomba u kanalu kod groblja, minobacačka mina u presušenom koritu Save

1333 0

SLAVONSKI BROD – Jučer, 24. srpnja 2017. godine oko 10,30 sati u prostorije Policijske postaje Slavonski Brod pristupio je savjesni građanin iz Šušnjevaca, koji je prijavio da je na mjesnom groblju u odvodnom kanalu pronašao jednu ručnu bombu. Na mjesto događaja izašao pol. službenik protueksplozijsku zaštitu koji je pronađenu bombu zbrinuo na siguran način.

Također, jučer 24. srpnja 2017.godine oko 17,30 sati u Dubočcu u presušenom dijelu korita rijeke Save, 66-godišnji građanin je pronašao neeksplodiranu minobacačku minu cal.60 mm, o čemu je izvijestio policiju. Na mjesto događaja izašao je djelatnik protueksplozijske zaštite Policijske uprave brodsko-posavske koji je navedenu minu kontroliranom eksplozijom na siguran način uništio.

Akcija „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje je aktualna i građani mogu policiji nakon odluke o dragovoljnoj predaji, predati oružje koje ilegalno posjeduju bez straha od sankcija. Nakon poziva na broj telefona 192, stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu će doći na dogovorenu lokaciju i od građanina preuzeti oružje. Više informacija o spomenutoj akciji, može se dobiti pozivom na besplatan broj telefona 08008892.

Related Post