Ruksak pun kulture u Gimnaziji Nova Gradiška

1116 0

[Fotografije: Maja Hoić]

U srijedu, 21.4.2021., pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija u Gimnaziji Nova Gradiška održao se projekt Ruksak pun kulture.

Radionica je nosila naziv Kulturpunktov vodič kroz suvremenu umjetnost.

Cilj je bio učenike upoznati sa suvremenim, novonastajućim umjetničkim praksama te im kroz razgovor i interaktivni format radionica pomoći u pristupu ovim praksama, njihovom čitanju i razumijevanju, a radi afirmacije i senzibiliziranja mladih za suvremenu umjetnost i kulturu.

Učenicima se željelo na praktičnoj razini pružiti uvid u prakse suvremene umjetnosti te naglasiti kritičko mišljenje i estetsko vrednovanje kao važne elemente na kojima se grade kompetencije za cjeloživotno učenje.

Voditelji radionice su bili Martina Domladovac i Lujo Parežanin, dugogodišnji novinari i urednici portala Kulturpunkt.hr, portala koji prati nezavisnu kulturnu scenu i kulturu mladih u Hrvatskoj, te nove tendencije u polju suvremene kulture.

Kako su učenici reagirali vidi se iz fotografija.

Related Post

PREDSTAVLJEN PILOT PROJEKT

Autor - 24/06/2015 0
SLAVONSKI BROD, 24. lipanj 2015. – Posljednjih godina isplativost cjelokupne poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj sve više postaje upitna. Intenzivno ratarstvo…