S ORUŽJEM PREKO GRANICE: Općinsko državno odvjetništvo odredilo istražni zatvor za državljanina BiH

213 0

SLAVONSKI BROD, 19. siječnja 2021. – U Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu je 18. siječnja 2021., na temelju kaznene prijave Policijske uprave brodsko posavske protiv 44-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljenim posjedovanjem, izradom i nabavljanjem oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak. 1. Kaznenog zakona, provedena dokazna radnja prvog ispitivanja osumnjičenika. (19. 1. 2021.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 44-godišnjak 16. siječnja 2021. preko stalnog graničnog prijelaza za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Slavonski Brod, iz Bosne i Hercegovine, pokušao skriveno u osobnom automobilu prevesti automatsku pušku i pištolj s pripadajućim spremnicima i streljivom te dvije ručne bombe.

Nakon provedenog ispitivanja, sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak. 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio i rješenjem osumnjičeniku odredio istražni zatvor.

Related Post