SARS-CoV-2: Na području Brodsko-posavske županije 6 novih slučajeva i 2 s prebivalištem u drugim županijama

1043 0

SLAVONSKI BROD, 8. listopada 2020. – U posljednjem 24-satnom razdoblju na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je šest (6) novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije te dva slučaja zaraze osoba s prebivalištem u drugim županijama. Četiri zaražene osobe imaju prebivalište na području grada Slavonskog Broda, jedna na području općine Velika Kopanica, dok se za jednu osobu još utvrđuje epidemiološka veza.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 662, dok je broj aktivnih slučajeva 27 (6 više nego prethodni dan). Hospitalizirano je 9 osoba (isto stanje kao i prethodni dan) od čega je jedna hospitalizirana osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 247 osoba (54 osobe manje nego prethodni dan).

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane kao i organizatore javnih i privatnih okupljanja da se privremeno suzdrže od organizacije istih te na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 ukoliko ih ipak organiziraju ili na njima sudjeluju. Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – priopćio je stožer CZ BPŽ.

 

 

Related Post

IZLOŽBA 

Autor - 21/07/2023 0
Poštovani,  u prostoru Doma kulture od 20. 7. do 15. 9. možete razgledati samostalnu izložbu pod nazivom Dnevnik prirode, slikarice…