Europarlamentarka Sunčana Glavak organizira konferenciju Fight&Win – Kako se suprotstaviti raku?

872 0

SLAVONSKI BROD, 8. listopada 2020. – U organizaciji zastupnice u Europskom parlamentu Sunčane Glavak u subotu, 10. listopada 2020. u 10.30 sati u Slavonskom Brodu (Srednja škola Matije Antuna Reljkovića, Ulica Ivana Cankara 76), održat će se Konferencija Fight&Win.

Medicinski stručnjaci i udruge koje djeluju u području borbe protiv raka te oblikovatelji politika na Konferenciji će razmijeniti mišljenja, razgovarati o izazovima i potrebnim koracima za njihovo rješavanje u borbi s bolešću koja predstavlja pošast današnjice – rakom.

Organizatorica konferencije, zastupnica Sunčana Glavak, članica je Odbora za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane (ENVI) te neformalne skupine zastupnika MEPs AgainstCancer (MAC), koja je osnovana s ciljem poboljšanja prevencije raka u Europi. Svojim radom u okviru Odbora ENVI zastupnica Glavak aktivno sudjeluje u promicanju borbe protiv raka, jednom od prioriteta odbora u Europskom parlamentu, Europske pučke stranke (EPP), ali i Europske komisije.

Cilj konferencije je podizanje svijesti o važnosti prevencije i borbe protiv raka te poticanje razmjene iskustava u svrhu informiranja i edukacije.

U panel-raspravama izlaganja će održati državni tajnik u Ministarstvu zdravstva prof. dr. sc. Silvio Bašić, dopredsjednica Hrvatske lige protiv raka Ilona Sušac, dr. med., zatim ravnatelj Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“ prim. Josip Samardžić, dr. med., predsjednica udruge Nismo same Ivana Kalogjera te psihijatar, zastupnik u Hrvatskom saboru i član Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku dr. sc. Ivan Ćelić.

Na konferenciji će uz zastupnicu Glavak sudjelovati župan Brodsko-posavske županije dr. sc. Danijel Marušić, zastupnica u Hrvatskom saboru Ljubica Maksimčuk, a putem videoveze uključit će se i ministar zdravstva prof. dr. sc. Vili Beroš.

Pozivamo Vas da popratite Konferenciju koja će biti održana u skladu sa svim epidemiološkim preporukama.

Related Post

ŽENE U HRVATSKOM VATROGASTVU

Autor - 06/03/2020 0
Ususret Međunarodnom danu žena kojim se slave dostignuća pripadnica ženskog spola, istražili smo stanje u modernom hrvatskom vatrogastvu. Jesu li…

POČELA ŠKOLA

Autor - 06/09/2012 0
SLAVONSKI BROD, 5. rujna 2012. – Kao i dosadašnjih godina, županijsko izaslanstvo predvođeno županom Danijelom Marušićem, prvog tjedna nastave obišlo…