SLAVONSKI DUĆAN: Uskoro degustacije kulina, šunki, sireva, rakija i vina

3386 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 12. srpnja 2020. – Slavonski dućan nedavno je preselio u novi, veći i atraktivniji prostor na Trg kralja Tomislava (bivši Varteks). Kako kaže upravitelj Milan Rosić, prostor je novi i uređen u modernom stilu, što će vjeruje, povećati, već velik interes, za autohtone i kvalitetne proizvode domaćih općih poljoprivrednih gospodarstva i obrta.
Ono što će mnoge obradovati je skoro otvaranje kušaonice u sastavu dućana gdje će se, kako kaže, moći kupiti i kušati suhomesnati proizvodi, sirevi, rakije i vina. Dakako moći će ih kušati Novogradiščani, ali i svi oni koji dođu u Novu Gradišku.

-Slavonski dućan je neizostavna turistička destinacija i sastavni dio naše turističke ponude. Na jednom mjestu je okupljeno sve ono što želimo pokazati našim gostima i posjetiteljima. Uz gastronomske i eno delicije, tu će doživjeti i vidjeti tradiciju i baštinu i ono što vrijedne ruke rade na poljoprivrednim gospodarstvima i kućnim radinostima. Slavonski dućan u tome ima veliku važnost. Iz iskustva znam da gosti koji dođu u Slavoniju žele probati kulen, a nemaju ga gdje probati i kupiti. Sada kada dođu u Novu Gradišku će to moći, a moći će kupiti i sve ostalo što nude Slavonski dućan i naša Slavonija. Uz kulen i drugu gastronomsku ponudu tu su dobra vina, rakije i folklorna baština.
Promovirat će se i proizvođači jer je Zadruga s tim ciljem i osnovana. Namjera je da se obrtima i obiteljskim gospodarstvima pomogne, da imaju mjesto gdje će sve što proizvode moći prezentirati i prodati. Tu će Turistička zajednica i Grad Nova Gradiška biti logistika, pratiti ih po sajmovima, promovirati naš kraj i turističku ponudu – kaže Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice Nova Gradiška.

Related Post

DANI OTVORENIH VRATA

Autor - 06/10/2014 0
VRPOLJE – Danas, 6. listopada, u vremenu od 10 do 11.30 sati, kontakt policajci Policijske postaje Vrpolje Nenad Bogdanović i…