Smijenjen Branko Medunić, Maja Jugović vršiteljica dužnosti ravnateljice Centra za socijalnu skrb

1998 0

ZAGREB/NOVA GRADIŠKA – Obraćajući se novinarima u slučaju ozljeđivanja djevojčice (2,5) za čiji se život još uvijek bore liječnici u Klaićevoj bolnici u Zagrebu, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović potvrdio je na konferenciji za novinare ono o čemu su mediji neslužbeno izvijestili da je smijenjen Branko Medunić, ravnatelj novogradiškog Centra za socijalnu skrb.

-Utvrđeno je da dijete nije trebalo biti vraćeno obitelji jer je stvorilo emotivnu vezu s udomiteljima , rečeno je na konferenciji za novinare.

Na temelju zaključka upravnog nadzora, koji je obavljen jučer,  Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška smijenilo je ravnatelja  Branka Medunića na hitno sazvanoj online sjednici i za  vršiteljicu dužnosti ravnateljice jednoglasno imenovalo Maju Jugović.

Djevojčica  sa teškim ozljedama glave je i dalje u kritičnom stanju

Uz kaznenu prijavu sinoć su   otac (27) i majka (24)   predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske. Sumnjiči ih se za povredu prava djeteta. Ispitani su na Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu koji će  odlučiti o istražnom zatvoru.

Related Post

TROKUT: “Shapeless“

Autor - 29/10/2020 0
Foto Jan Iveta Zagreb, 29. listopada 2020.   –  Kada četvorka nosi ime Trokut, onda znamo da svaka norma i oblik…