SMOTRA FOLKLORA

813 0

Ovogodišnja smotra ostati će zapamćena i po priznanju koje je Općina Rešetari dodijelila Andriji Jakiću, najstarijem članu KUD-a „Rešetari“


REŠETARI, 5. svibanj 2013. – Tradicionalna smotra folklora „Slavonac sam time se ponosim“ i ove je godine održana u povodu obilježavanja Dana općine Rešetari. Domaćin, KUD „Rešetari“ na pozornici u dvorištu DVD Rešetari okupilo je osam društava. Uz domaće folkloraše i pjevačku skupinu ponovo su u Rešetare došli prijatelji iz KUD-a „Dvigrad“ iz prijateljskog Kanfanara, te kulturno umjetnička društva „Sveti Rok“ Karlovac, „Seljačka sloga“ iz Nedelišća, „Vis Vrhovina“ iz Vrhovine, „Vrbje“ iz Vrbja, „Godinjak“ iz Godinjaka i „Drežnik“ iz Drežnika“.

Prije nastupa društva su u mimohodu prošla središtem Rešetara, a za njihove predstavnike tradicionalni prijem organizirao je općinski načelnik Zlatko Aga. Nazočna je bila i zamjenica župana Ružica Vidaković koja ih je pozdravila u ime pokrovitelja Brodsko-posavske županije te Irena Cindrić, predsjednica kud-A Rešetari. Razmijenjeni su i prigodni pokloni.

Bilo je to još jedno uspješno okupljanje i druženje ljudi koji od zaborava čuvaju narodnu pjesmu, ples i običaje svoga kraja. Svojim su nastupima okupljenim ljubiteljima folklora u dvorištu vatrogasnog doma priredili su još jedno ugodno poslijepodne i večer. Program je vodila Vanja Tutić. Pod nazivom „Život je lijep“ sudionici smotre i posjetitelji mogli su razgledati izložbu fotografija Igora Hercega člana foto studija F4 Nova Gradiška.

Nakon smotre nastavljeno je druženje sudionika, a posjetitelji su se okupili pod šatorom uz pečenog vola, pivo i domaće kolače. Zabavljao ih je bend “La Boem”.

Ovogodišnja smotra ostati će zapamćena i po priznanju koje je Općina Rešetari dodijelila Andriji Jakiću, najstarijem članu KUD-a „Rešetari“ koji u KUD-u i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu djeluje 65 godina, a još uvijek je i aktivan član folklora. Plaketu općine uručio mu je načelnik Zlatko Aga.

Related Post

OPĆINA REŠETARI

Autor - 28/10/2012 0
BUKOVICA, 28. listopad 2012. – Jučer je u Bukovici, najmanjem naselju u općini Rešetari sa svega pedesetak domaćinstava, bilo iznimno…

RADOST DJEČJEG LJETOVANJA

Autor - 26/06/2014 0
REŠETARI, 26. lipnja 2014. – Društvo „Naša djeca“ Rešetari i ove godine organizira ljetni kamp za djecu u Balama. Ljetovanje…