SMOTRA FOLKLORA U REŠETARIMA

430 0

REŠETARI, 12. lipnja 2016. – U sedamdeset godina dugoj tradiciji KUD-a Rešetari jučer je bio još jedan dan kada se na pozornici prezentirala raznolikost folklornih i tradicijskih sadržaja iz raznih krajeva Hrvatske.

 

Bio je to još jedan zoran prikaz doprinosa koji godinama daje KUD Rešetari, ali sva druga kulturno-umjetnička društva koja neumorno od zaborava čuvaju pjesmu i ples, narodne nošnje, običaje i narodnu baštinu.

 

Plesalo se, svirali i pjevalo i uživalo u ljepoti narodnih nošnji jučer u Rešetarima na smotri “Slavonac sam, time se ponosim”.

 

Nastupila su kulturno-umjetnička društva „Divigrad“ iz prijateljskog Kanfanara, „Slavonija“ iz Jakšića i „Sveti Juraj“ iz Duge Rese. Nije izostao ni nastup KUD-a Rešetari i Dječje folklorne sekcije OŠ „Ante Stračević“.

 

Okupljene folkloraše i posjetitelje u Vatrogasnom domu pozdravili su Irena Cindrić, predsjednica Kulturno umjetničkog društva “Rešetari” i općinski načelnik Zlatko Aga.

Related Post

Autor - 22/08/2019 0
REŠETARI, 22. kolovoza 2019. – Pod pokroviteljstvom Općine Rešetari i NK Budućnost Rešetari održat će se u Rešetarima 23.08. i…