SPREMA SE PROSLAVA

248 0

NOVA GRADIŠKA, 9. studeni 2016. – Pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i supokroviteljstvom Brodsko-posavske županije i Grada Nova Gradiška, Gradska bolnica Nova Gradiška, koja radi u sastavu Opće bolnice

„Dr. Josip Benčević“ Slavonski Brod, obilježava ove godine 170. obljetnicu postojanja i rada.

U sklopu hvalevrijedne obljetnice novogradiške bolnice bit će obilježena i 60. obljetnica Hrvatskog liječničkog zbora – Podružnica Nova Gradiška.

Središnja svečanost održat će se 2. prosinca 2016. godine u Domu kulture.

Podsjetimo. Skupština Brodsko-posavske županije preimenovala je na svojoj posljednjoj sjednici novogradišku bolnicu u Gradsku bolnicu Nova Gradiška. Nije to, međutim, ono za što su prosvjedovali zdravstveni djelatnici ispred bolnice i građani s političarima na središnjem novogradiškom trgu. Tražila se, naime, samostalnost i vraćanje Bolnici pravnog statusa.

Budući da je država, nakon neuspjele sanacije, bolnice vratila Županiji na upravljanje i krojenje njihove daljnje sudbine, očekuje se da politika povuče slijedeći potez. Navodno, političari su za vraćanje pravnog statusa novogradiškoj bolnici, premda ima i onih koji smatraju da to nije ekonomski opravdano.

Proslava je pred nama, a političari će, ako ne prije, odluku o statusu bolnice u Novoj Gradiški donijeti uoči lokalnih izbora. Oni su u svibnju 2017. godine.

Related Post

PREDSTAVLJEN PILOT PROJEKT

Autor - 24/06/2015 0
SLAVONSKI BROD, 24. lipanj 2015. – Posljednjih godina isplativost cjelokupne poljoprivredne proizvodnje u Hrvatskoj sve više postaje upitna. Intenzivno ratarstvo…