SRCE NIJE IZDRŽALO

1761 0

NOVA KAPELA, 11. kolovoza 2015 – Na sinoćnjem prigodnom malonogometnom turniru Mjesnih odbora Općine u Novoj Kapeli uz Dan općine i Dan sv. Klare nažalost dogodila se teška tragedija i turnir je prekinut.

 

Nakon izlaska s terena i pobjede svoje momčadi iz Srednjeg Lipovca, najvjerojatnije od srčanog udara je preminuo Goran Pernar dugogodišnji sportaš i nogometaš ekipe KREČARA iz Srednjeg Lipovca. Usprkos intervenciji dvojice liječnika dvojice novokapelačkih liječnika opće medicine i ekipe hitne medicinske pomoći Goranu nije bilo pomoći.

 

U zadnjoj utakmici koju je odigrao bio je najbolji igrač koji je čak nakon neriješenog rezultata u regularnom vremenu preuzeo i ulogu vratara te atraktivnim reakcijama obranio kaznene udarce protivničke momčadi, a k tome još i postigao zgoditak te je zajedno sa svojom ekipom ispraćen pljeskom s terena. Goran se požalio kolegama prije utakmice kako se ne osjeća dobro no nije potražio liječničku pomoć nego odlučio igrati i tako nažalost ugrozio i svoj život. Sinoć je bilo jako sparno i vruće što je stvaralo poteškoće svima koji su sudjelovali na turniru. Gorana Pernara mnogi će pamtiti kao vrlo temperamentnog sportaša na terenu, a izvan njega kao dobrog čovjeka koji je uvijek bio spreman pomoći drugima i bio vrlo društven i omiljen.

 

Obožavao je nogomet pa kao izniman mladi talent čak je bio na probi i zagrebačkom prvoligašu DINAMU. Ipak život je htio drugačije i umjesto karijere vrhunskog sportaša draži mu je bio njegov rodni kraj, prijatelji i obitelj. Zaposlio, osnovao obitelj, teško radio i živio ondje gdje se najbolje osjećao i gdje je s pravom respektiran kao nogometni znalac. Goran je obožavao pobjeđivati na nogometnim terenima, pa je tako ponosno i apsolutno zasluženo u ime svoje ekipe kao kapetan momčadi podigao i pobjednički pekar na tradicionalnom Memorijalnom turniru Hrvatskih sokola u Lazama 2011. godine (vidite na jednoj od fotografija). I u više drugih navrata imao je to zadovoljstvo predstavljati svoju momčad i proslaviti s njima pobjede, ali katkada i tugovati zbog poraza.

 

Mnogima od nas nedostajat će kao poznanik-prijatelj koji nikada ne bi prošao a da srdačno ne pozdravi, pruži ruku i malo popriča o nogometu kojeg je toliko obožavao. I ako bi ste imali nekakav problem, dovoljno je bilo obratiti se njemu i on će dati sve od sebe da vam pomogne. U današnje vrijeme malo je takvih ljudi kao što je bio on. Kao da je sudbina htjela i zadnje svoje trenutke života proveo na nogometnom igralištu u pobjedničkoj atmosferi, tako ponosan i sretan. Cijeli novokapelači kraj a posebno sportska javnost, naprosto je šokirana njegovom preranom smrću.

 

Iza Gorana je ostala brojna tugujuća obitelj, i supruga sa četvoro djece . Posljednji ispraćaj Gorana Pernara bit će u nedjelju 9. kolovoza u 17 sati na mjesnom groblju u Srednjem Lipovcu. Posljednjem njegovom ispraćaju zasigurno će biti nazočni brojni nogometaši cijelog novokapelačkog i novogradiškog kraja. Neka mu je laka hrvatska zemlja i počivao u miru Božjem!”

 

Antun Toni Brađašević Radio prkos

Related Post

U subotu starta juniorski Kup

Autor - 11/08/2010 0
NOVA GRADIŠKA 11. kolovoza 2010. – U subotu 14. kolovoza starta nogometni Kup juniora u organizaciji Nogometnog središta Nova Gradiška. Utakmice počinju u 18…

3. HNL – istok

Autor - 27/05/2012 0
Autor: Ivan Salantić/Sbplus Nogometaši cerničke Mladosti pobjedom u Slobodnici završili su se ovogodišnje natjecanje u 3. Hrvatskoj nogometnoj ligi –…

Zaključci Izvršnog odbora NK Sloge

Autor - 11/08/2010 0
Večeras je održan prošireni sastanak Izvršnog odbora NK Sloge pod vodstvom predsjednika Krunoslava Hoffera. Dvije ključne teme, pored obilja ostalih, bile su…