SRETAN VAM DAN ŽENA: Žene u Domu kulture, jer žene to zaslužuju

530 0

Autor Franjo Samardžić

Sutra 9. ožujka u dvorani Doma kulture, simbolično je organizirana povodom Međunarodnog dana žena predstava Samo jedna žena kojom naša vrsna glumica Matija Prskalo obilježava četvrt stoljeća svog glumačkog rada. ULAZ ZA ŽENE JE BESPLATAN

NOVA GRADIŠKA, 8. ožujka 2019. – Zahvaljujući Pučkom otvorenom učilištu MAR i njenoj ravnateljici Danijeli Juranović ove se godine napokon u Novoj Gradiški obilježava Međunarodni Dan žena. Tri su događaja objedinjena u manifestaciju pod nazivom ŽENE U DOMU KULTURE, posvećene 8. ožujku i ženama, njihovom doprinosu u raznim oblastima gospodarskog, društvenog i političkog života. Svakako i obiteljskog života.

Iako je 8. ožujak, u bivšoj državi poznat kao „Osmi mart“, izgubio ideološku osnovu i pretvorio se tek u priliku da muškarci daju cvijeće ženama i na taj im način iskazuju im ljubav i poštovanje. U sadašnjoj državi i to se izgubilo. Nažalost, nestali su prvobitni ciljevi i borba protiv izrabljivanja žena, pa se i danas diljem svijeta izrabljuje milijune žena.

Multimedijalna izložba pod nazivom ŽENE??? – ŽENE!!!, otvorena 6. ožujka, dio je manifestacije Žene u Domu kulture u povodu Međunarodnog Dana žena. Organizirana je u uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Nova Gradiška. Drugi događaj je radionica Zlatni ples za osobe starije životne dobi. Radionica je to suvremenog plesa koja se održava u Pučkom otvorenom učilištu MAR do svibnja. Program Zlatni ples zamišljen je kao oblik rekreacije i kreativnog izražavanja za osobe treće životne dobi. Baziran je na tehnikama suvremenog plesa i prilagođen fizičkim predispozicijama polaznika.

Sutra 9. ožujka u dvorani Doma kulture, simbolično je organizirana povodom Međunarodnog dana žena predstava Samo jedna žena kojom naša vrsna glumica Matija Prskalo obilježava četvrt stoljeća svog glumačkog rada. ULAZ ZA ŽENE JE BESPLATAN. Muški dio publike prilikom preuzimanja karata i na dan predstave moći će u knjigu zapisa, koja je sastavni dio izložbe ŽENE??? – ŽENE!!!, upisati nešto lijepo o posebnoj ženi u svom životu, bila ona djevojka, supruga, prijateljica, majka… Anonimnost je zajamčena!

-Ovo je jedan novi program u gradu organiziran u povodu obilježavanja Dana žena. Ovo je za prvu godinu hvalevrijedno događanje. Vjerujem da će program biti obogaćen ponekim novim sadržajima, jer žene to itekako zaslužuju. Želim svim ženama čestitati njihov Dan žena.

Sve smo mi na poslu od 7 do 3, a poslije smo i majke i domaćice. Nije to tako lako sve uskladiti, kako je rekla ravnateljica, u svakodnevnoj džungli. Žene su, međutim, dobiti stratezi. Žene se s tim znaju dobro nositi i biti cijeli tjedan s svojom obitelji i na poslu. I dalje smo, međutim, nekako po strani jer je još uvijek muški glas dominantniji. Zato me ovakve aktivnosti više nego vesele – kaže Mihaela Đeraj, voditeljica Odsjeka društvenih djelatnosti u Gradu Nova Gradiška

Related Post

OBILJEŽEN DAN OPĆINE SIBINJ

Autor - 19/02/2015 0
SIBINJ, 19. veljače 2015. – Prisjećajući se obljetnice stradanja sibinjskih žrtava kada je u veljači 1935. od strane jugoslavnskog režima…