SRPKINJA SEKA ALEKSIĆ NE MOŽE U DVORANI ELEKTRO-TEHNIČKE ŠKOLE PJEVATI NA HUMANITRNOM KONCERTU ZA OBOLJELU DJECU ?

876 0

NOVA GRADIŠKA, 8. travanj 2011. – Umjesto da ovih dana najavimo,

za poklonike folka, senzacionalnu najavu humanitarnog koncerta u organizaciji Udruge „Hrabro dijete“ na kojemu bi solistički koncert održala balkanska pjevačka zvijezda Seka Aleksić, nije postignut dogovor o korištenju dvorane između organizatora koncerta i prof. Josipa Krmpotića, ravnatelja Elektro-tehničke škole, pod čijim je upravljanjem dvorana. Donosimo reakcije razočaranih organizatora Alena Kocića i Jasminke Žužić, predsjednice udruge koja okuplja djecu s malignim oboljenjima, za koju bi koncert i bio namjenjen, i njihovih roditelja. Prema Kocićevim riječima organizacija je od početka tekla dobro.

– Dogovoren je termin s Sekom Aleksić, sve je organizirano i spremno za koncert i nigdje nije bilo nikakvih prepreka. Dragovoljci Domovinskog rata i braniteljske udruge grada su uz organizatore ali ne i ravnatelj Elektro-tehničke škole prof. Krmpotić koji se odupire toj ideji i ne dopušta spomenutoj izvođačici da, kako kaže, nastupi u „njegovoj“ dvorani. – ističe Kocić.

– Novac je namjenjen udruzi za djecu oboljelu od malignih bolesti „Hrabro dijete“ koja je u osnutku, a koncert želimo organizirati samostalno kao i što želimo isto tako djelovati. Korištenje dvorane bi uredno platili i ne tražimo ničiju pomoć i milostinju – naglašava Jasminka Žužić.

Pitamo se, čija je uopće dvorana i na koji se način nešto u njoj može organizirati, po kojim kriterijima, da li jedan čovjek može držati u šaci cijeli grad po pitanju dvorane i odlučivati tko će u njoj nastupati ? – dodaje Alen Kocić

Alen Kocić, Berislav Žužić (već se tri godine uspješno bori sa limfonskom leukemijom) i Jasminka Žužić

 

Kako ističu organizatori, u uredu ravnatelja vrlo su hladno primljeni. Prema njihovim riječima gospodin Krmpotić od početka nije bio naklonjen održavanju koncerta ispitujući o kakvoj se pjevačici radi, o njezinom geografskom podrijetlu, da li će dvorana biti demolirana, … je li ona iz Srbije itd. Neki od ovih upita ne bi ni bili čudni da se u istoj dvorani ne organiziraju slični koncerti i događanja, a upravo na istom mjestu slijedi veliki koncert Halida Bešlića.

Cijela stvar se, kako priča Kocić, dodatno zakomplicirala onemogućavanjem organizatorima da sami organiziraju prodaju pića u dvorani bez dogovora s zakupcem ugostiteljskog prostora pored tribina od strane poznatog novogradiškog restorana „Slavonski biser“.

Na to se Kocić  pobunio  i došlo je do sukoba u kojemu je gospodin Krmpotić rekao „Neće ona svirati u mojoj dvorani“, a Kocić mu je odgovorio da ne može kao prosvjetni djelatnik tako pričati. Upitao sam ga da li je to njegova dvorana’“ na što mi je odgovorio „Je, to je moja dvorana“ – navodi Alen Kocić

Alen Kocić i Jasminka Žužić zatražiti će na uvid uvjete ugovora o korištenju dvorane. Pitaju se da li postoji klasifikacija i selekcija tko smije, a tko ne nastupati u dvorani, za kakve i koje je sadržaje točno ona namjenjena te za koga je dostupna, a za koga ne. Zatražiti će i objašnjenje kakva je povezanost sa zakupcem prostorije namijenjene za pružanje ugostiteljskih usluga sa ostatkom dvorane, jer njih ne zanima spomenuta prostorija, nego ostatak dvorane.

Postavlja se i pitanje da li smo, kao sredina pogođena ratom, dovoljno sazreli da izbjegnemo „ksenofobiju“ ili ne? Da li postoje neki važniji prioriteti ispred maligno oboljele djece i koji su to?

Ne bi bilo loše češće pogledati na spomenik Toše Proeskog koji se nalazi upravo ispred Elektro-tehničke škole, svečano otkriven prošle godine, biti svi tolerantniji za neki viši cilj i na tren zaboraviti sujetu.

Nadamo se da postoji kompromisno i pozitivno riješenje za ovu situaciju.

 

POGLED NA ISJEČAK SLUŽBENOG WEB PORTALA SEKE ALEKSIĆ, INAČE PJEVAČICE KOJA IMA NAJVEĆU PRODUKCIJU NA BALKANU, GDJE JE U NAJAVI GOSTOVANJA NAJAVLJEN VEĆ DOGOVORENI KONCERT 18. LIPNJA U NOVOJ GRADIŠKI. DA BISTE OTVORILI PORTAL KLIKNITE NA SLIKU.

Related Post