U velikom finalu novogradiški Glembay i vinkovački Gomb

729 0

17. siječanj 2010. – Večeras su odigrane četvrfinalne i

polufinalne utakmice Zimske Pan malonogometne lige Nove Gradiške. Kao što je već postala karakteristika svih utakmica završnice, utakmice su pune neizvjesnosti, napetosti i iznad svega vrlo kvalitetnog nogometa. Favoriti izgleda više nisu sigurni, što se večeras vidjelo u nekoliko utakmica. Puno gledalište bilo je svjedok nekih iznenađujućih rezultata. Tu prije svega mislimo na dva susreta koja su završila neodlučno 2:2, pa su penali rješavali pitanje pobjednika. Protiv vrlo dobre momčadi 091, nakon što je susret završio bez pobjednika (2:2) uspješniji su bili strijelci momčadi Slavonski biser (5:3) i ušli su u polufinale. Isto tako jaka i kvalitetna Fiesta je nakon vodstva od 2:1 u završnici utakmice primila gol (2:2), ali se probila boljim izvođenjem penala u polufinale (5:3).

Glembay je i protiv solidnog CB Ambrusta pokazao kvalitetu (2:0), a do sada izrazito najuspješniji Marković transport naišao je na izrazito jaku vinkovačku vojnu momčad Gomb (Gardijska oklopna mehanizirana brigada) koja ih je iznenadila i nakon velike i dramatične igre pobijedila sa 2:0. A nakon što su završile četvrtfinalne utakmice pošlo se po ključu na razigravanje za polufinale. Bilo je to zaista vrlo dobro i kvalitetno polufinalno natjecanje. U prvoj utakmici Glembay je igrao protiv Slavonskog bisera. Nakon vrlo borbene i do krajnjih granica neizvjesne utakmice Kurjaković je poentirao za vodstvo Glembaya sa 1:0. Igrači Slavonskog bisera ulagali su krajnje napore kako bi izjednačili, pa je i vratar sudjelovao kao igrač, ali nije uspjelo. Nasuprot, doslovce u zadnjoj sekundi zadnje minute utakmice Goran Barišić je pogodio i Glembay je zasluženo slavio ulazak u finale s 2:0. U drugoj polufinalnoj utakmici susrele su se dvije izvrsne momčadi Gomb i Fiesta. Sjajno uigrani vojnici iz Vinkovaca i ovdje su uspješno parirali razigranoj Fiesti. Međutim, topovski udarac Furdija u 25. minuti, koji je ostao na trenutak nepokriven, doveo je Gomb u vodstvo (1:0). Fiesta potom svim silama nastoji izjednačiti, igra poprima čak i oštriji ton, borba je bespoštedna, prilike se nižu, ali pogotka nema. I onda trener Fieste Ivo Babić ubacuje zadnjih 6 minuta i vratara u igru, ali nedostatak dobrog i preciznog šuta nije donio pogodak pa je rezultat stalno bio 1:0 za Gomb. Kao što obično biva u takvim prilikama, kada je gol prazan, vojnici nakon nekoliko pokušaja ipak uspijevaju u 39. minuti preko Dražetića poentirati u prazni gol (2:0), a samo minutu kasnije i postići još jedan pogodak za konačnih 3:0.

Tako smo dobili i drugog finalista, momčad Gomba, koji će u nedjelju s Glembayem boriti se za naslov prvaka ovogodišnje Zimske Pan malonogometne lige.

 

Najbolji strijelac turnira je, iako nije natjecanje još završeno, Miljenko Kumić iz momčadi Marković transport sa 14 pogodaka, slijedi ga Marko Tvorek (091) sa 12 golova, Danijel Gubić (Slavonski biser) sa 11 i Goran Barišić (Glembay) sa 10 golova i td.

 

Sve utakmice Lige sude: Željko Ćosić i Zvonko Čulina iz Nove Gradiške i Ivan Šimunović iz Godinjaka i Davor Vrabac iz Dragalića.

 

Sada nam predstoji sama završnica turnira, koja će se dogoditi u nedjelju 23. siječnja.

Nogometno središte Nova Gradiška, kao i svake godine, priredilo je izuzetno bogat program u sastavu kojeg će se održati dvije utakmice Zimske lige, gdje će najprije za treće mjesto igrati Slavonski biser i Fiesta, a na kraju cijelog revijalnog programa finale Zimske lige gdje će se sastati uistinu dvije najbolje momčadi novogradiški Glembay i vinkovačka vojna momčad Gomb.

 

Evo i cijelog programa za nedjelju:

U 15,00 sati: Ženski nogometni klub Ježice (Ljupina) i Ženski nogometni klub Slavonka (Vrbova),

u 15,40 Selekcija profesora i selekcija doktora,

u 16,20 utakmica za 3. mjesto: Slavonski biser – Fiesta,

u 17,10 Selekcija Nogometnog središta Nova Gradiška i Selekcija Brodsko-posavske županije,

u 18,00 Futsal reprezentacija Hrvatske i Selekcija turnira

u 19,00: Glembay – Gomb u borbi za naslov prvaka.

 

Nakon toga bit će podijeljene nagrade: pehar i 10.000 kuna za pobjednika, pehar i 3.000 kuna za drugoplasiranog i pehar i 2.000 kuna za trećeplasiranog, te pehari za najboljeg strijelca, najboljeg vratara i igrača turnira. Obično još bude i nekih prigodnih nagrada od sponzora na temelju odluka žiria. Tako će seniorsko natjecanje Zimske Pan malonogometne lige biti završeno, a onda se nastavlja Liga za veterane i mladež. No, o tome ćemo više ovih dana.

 

Na slici 2 Vinkovačka momčad Gomb nakon večerašnje pobjede u četvrtfinalu i polufinalu, a u nedjelju s novogradiškim Glembayem (slika 1) riješava pitanje pobjednika Zimske lige.

 

Related Post