Stanje sigurnosnih događanja za protekla 24 sata

416 0

 

15. veljače 2012. –  Na području Policijske uprave Brodsko-

posavske tijekom protekla 24 sata evidentirano je šest kaznenih djela od kojih su svih šest kaznenih djela iz općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta četiri kaznena djela su imovinska kaznena djela i to jedna teška krađa i tri krađe kada je ukradena stvar male materijalne vrijednosti.

 

 

Što se tiče stanja sigurnosti u cestovnom prometu, na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske tijekom protekla 24 sata nije se dogodila niti prometna nesreća.

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave brodsko-posavske evidentirana su tri prekršaja i to jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, jedan prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i jedan prekršaj iz Zakona o strancima.

 

Kaznena djela

 

Jučer oko 8 sati na graničnom prijelazu Slavonski Brod prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku kontroliran je osobni automobil marke „Smart Fortwo Passion“, ZG-registracija, kojim je upravljao 33-godišnjak s područja grada Zagreba. Kontrolom je utvrđeno da vozač upravlja vozilom s 1,40 promila alkohola u organizmu i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije ( zabrana od 24. 11 2011. do 23. 06. 2012. godine). Daljnjom provjerom utvrđeno je da inozemna vozačka dozvola koju je koristio nije u zakonskom roku zamijenjena hrvatskom vozačkom dozvolom. Vozač je isključen iz prometa, a protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo „Izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude“, optužni prijedlog za prekršaj upravljanja u alkoholiziranom stanju, te mu je izdan prekršajni nalog zbog korištenja inozemne vozačke dozvole izvan zakonskog roka odnosno neposjedovanja hrvatske vozačke dozvole.

 

Prekršaji

 

Danas oko 30-ak minuta iza ponoći policija je u ulici Aleja Miroslava Krleže u Slavonskom Brodu kontrolirala osobni automobil marke „VW Golf“, SB-registracija, kojim je upravljao 55-godišnjak iz Slavonskog Broda. Kontrolom vozača je utvrđeno da upravlja vozilom s 2,56 promila alkohola u organizmu za vrijeme dok mu je vozačka dozvola trajno oduzeta dok ne dostavi liječničko uvjerenje. Vozač je isključen iz prometa i smješten do otriježnjenja u posebnu prostoriju policije, a protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja.

Related Post