Krađa postaje „profesija“

489 0

NOVA GRADIŠKA, 5. lipanj 2013. U protekla 24 sata na području

policijske uprave evidentirano je osam (8) kaznenih djela općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta svih osam (8) kaznenih djela su na štetu imovine i to osam (8) kaznenih djela krađe. U području prometa nije zabilježena niti jedna prometna nesreća. Evidentiran je jedan (1) prekršaj narušavanja javnog reda i mira.

 

Policijski službenici su jučer dovršili kriminalističko istraživanje nad četiri osobe u dobi od 20 do 27 godina s područja općine Slavonski Šamac zbog kaznenog djela krađe. Njih se sumnjiči da su krajem svibnja ove godine na štetu jedne tvrtke iz Slavonskog Šamca posjekli tri električna kabla, svaki dužine oko 10 metara i promjera oko 5 cm, koji su služili za napajanje elektromotora električnim strujom, te time oštetili tu tvrtku za više tisuća kuna. Policija će temeljem provedenog kriminalističkog istraživanja za ovu četvoricu mladića dostaviti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu zbog kaznenog djela krađe.

 

U noći sa ponedjeljka na utorak na području općine Rešetari nepoznati počinitelj je iz otključanog gospodarskog objekta vlasništvo 75-godišnjaka otuđio jedan trimer za košnju trave i jednu motornu pilu. Policija je jučer kriminalističko istraživanjem pronašla otuđene predmete kod 18-godišnjaka iz Nove Gradiške i predmete vratila oštećenom, te mu uručila podatke o počinitelju.

Related Post