POLICIJSKA 24 SATA

448 0

Napad nožem, ručna bomba na tavanu,

DVOJAC POKRAO VIKENDICU – Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, jučer su dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad dvije muške osobe potvrdili sumnju u kazneno djelo teške krađe. Naime, policija sumnjiči 23-godišnjaka i 16-godišnjaka, da su dana 25./26. lipnja, u noćnim satima, na području općine Oriovac provalili ulaznu kapiju vikendice te skladišni prostor iz kojega su otuđili veću količinu alata, goriva i drugih predmeta, oštetivši 65-godišnjeg vlasnika za više tisuća kuna. Policijski službenici protiv osumnjičenika podnose posebna izvješća kao dopune kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

NOŽEM ISTJERIVAO PRAVDU – Dana 3. srpnja, oko 0.05 sati, na području općine Klakar, posvađali su se i potukli 42-godišnjak i 45-godišnjak, nakon čega je mlađi muškarac, nožem ozlijedio starijeg. Ekipa hitne pomoći, pružila je liječničku pomoć ozlijeđenom 45-godišnjaku, kojega su prevezli i zadržali u bolnici u Slavonskom Brodu na daljnjem liječenju, a ozljede su okvalificirane kao teške tjelesne ozljede. U zajedničkoj suradnji policijskih službenika i državnog odvjetništva, uhićen je 42-godišnjak nad kojim je u tijeku kriminalističko istraživanje, te će po dovršetku biti podnesena odgovarajuća kaznena prijava mjerodavnom tijelu u Slavonskom Brodu.

 

INTERNETSKA PRIJEVARA – Jučer su policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske dovršili kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom zbog sumnje u kazneno djelo protiv intelektualnog vlasništva. Pritom su osumnjičili 53-godišnjaka, da je tijekom 2013. i 2014. godine, putem interneta oglašavao prodaju razne sportske odjeće i obuće zaštićenih robnih marki, znajući da je na robi krivotvoren znak, odnosno istovjetan sa zaštićenim žigom. Dakle, osumnjičeni je dovodio kupce u zabludu o podrijetlu robe, koju je nabavljao u susjednoj Bosni i Hercegovini, a prodavao diljem Republike Hrvatske. Na takav način ostvario je protupravnu imovinsku korist od nekoliko stotina tisuća kuna. Policijski službenici protiv 53-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u kazneno djelo povrede žiga.


PIJANI MOTOCIKLIST SE TEŠKO OZLIJEDIO – U srijedu, dana 2. srpnja, oko 15.40 sati, u prometnoj nesreći koja se dogodila u Slavonskom Brodu, u Vinogorskoj ulici, teško je ozlijeđen 63-godišnji vozač motocikla Kawasaki. Policija je očevidom utvrdila da je 63-godišnjak, upravljajući motociklom, zbog neprilagođene brzine u zavoju, zahvatio travnatu površinu, udario u ploču bočne zapreke, sletjevši potom u kanal. U organizmu vozača, alkotestom je očitana koncentracija alkohola u iznosu od 1,70 promila. Ozlijeđeni motociklista je nakon ukazane liječničke pomoći zadržan u bolnici u Slavonskom Brodu, gdje su ozljede okvalificirane kao teške tjelesne ozljede. Policijski službenici protiv 63-godišnjaka podnose prekršajnu prijavu Prekršajnom sudu i obavijest Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Jučer, dana 2. srpnja, oko 13 sati, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, oduzeli su od 44-godišnjaka pištolj Walter, cal. 7,65 milimetara, koji je ilegalno posjedovao od Domovinskog rata. Policija protiv 44-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

RUČNA BOMBA NA TAVANU – Dana 2. srpnja, oko 9,35 sati, u Policijskoj postaji Nova Gradiška, zaprimljena je dojava o pronalasku ubojitog sredstva u Zapolju. Naime, 63-godišnjak je prilikom čišćenja tavana pronašao neeksplodirano ubojito sredstvo. Policijski službenik protueksplozijske zaštite je na mjestu događaja utvrdio da je riječ o ručnoj bombi M75 koju je preuzeo na siguran način u cilju daljnjeg uništenja.

 

NAPOMENA: Policija podsjeća građane da je i dalje aktualna akcija „Manje oružja – manje tragedija“, te mogu policiji dragovoljno predati oružje koje ilegalno posjeduju bez straha od kažnjavanja, odnosno pokretanja prekršajnih ili kaznenih postupaka. Potrebno je policiju nazvati na broj 192 i policijski službenici će doći na dogovorenu lokaciju radi preuzimanja ubojitih sredstava.

Related Post