POLICIJSKI VIKEND

1199 0

3. lipanj 2013. – Tijekom vikenda, na području iz nadležnosti rada

policijske uprave, evidentirana su 32 kaznena djela, od kojih je najveći broj (29) kaznenih djela protiv imovine. U području prometa, dogodilo se devet (9) prometnih nesreća, od kojih tri (3) prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i šest (6) prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama četiri (4) osobe su lakše ozlijeđene. Također su zabilježena četiri (4) prekršaja narušavanja javnog reda i mir i četiri (4) prekršaja nasilja u obitelji.

 

HTIO PREVARITI DRŽAVU – Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, na zahtjev Općinskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu, proveli su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom i utvrdili osnove sumnje u kazneno djelo. Naime, odgovorno društvo i 42-godišnjaka se sumnjiči da su tijekom 2010. i 2011. godine s ciljem da izbjegnu plaćanje poreznih obveza (poreza na dobit, poreza na dodanu vrijednost, poreza i prireza na dohodak) oštetili državni proračun za nekoliko stotina tisuća kuna. Policija po dovršenom kriminalističkom istraživanju podnosi posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi zbog sumnje u kazneno djelo utaja poreza i doprinosa.

 

POLICIJA UHVATILA PROVALNIKE – Jučer su policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili osnove sumnje da su 21-godišnjak i 14-godišnjak počinili kazneno djelo krađe. Policija sumnja da su njih dvojica, 26. svibnja, u Slavonskom Brodu, iz devastirane obiteljske kuće (vlasništvo 49-godišnjakinje) otuđili nekoliko bušilica, brusilica i električnu rezačicu za pločice. Policijski službenici su otuđene predmete pronašli kod 21-godišnjaka, te vratili vlasnici, a protiv osumnjičenika podnijeli kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

SVAĐALI SE I TUKLI – Tijekom vikenda na području policijske uprave, evidentirana su četiri prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. U subotu (1. lipnja), zabilježena su dva slučaja remećenja javnog reda i mira u Slavonskom Brodu (u Osječkoj ulici i Ulici Bartola Kašića), te jedan slučaj u Dubovcu na području Policijske postaje Okučani. U nedjelju (2. lipnja), evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira u Slavonskom Brodu (Trg Ivane Brlić Mažuranić). U prva dva slučaja osim verbalnog, bilo je i fizičkog sukoba osoba, a u druga dva slučaja, riječ je o verbalnom sukobu osoba. Pritom nije bilo teže ozlijeđenih osoba. Policijski službenici protiv svih prekršitelja podnose odgovarajuće prekršajne prijave mjerodavnom Prekršajnom sudu.

Related Post