POLICIJA: Uhvatili lopova, nasilnika, ilegalne radnike i švercera mesa i rakije

360 0

18. siječanj 2012. U zadnjih 24 sata na području policijske

uprave je evidentirano ukupno sedam kaznenih djela, od čega su najbrojnija (4) kaznena djela protiv imovine, jedno kazneno djelo protiv javnog reda i jedno protiv slobode i prava čovjeka i građanina. Prometne nesreće nisu zabilježene. Bilježi se jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, jedan carinski prekršaj i jedan prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

 

Krađa u Rešetarima

 

Jučer oko 10 sati, 52-godišnjak sa područja općine Rešetari je policijskim službenicima Policijske postaje Nova Gradiška prijavio krađu. Policija je potom dovršila kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom i utvrdila da je tijekom prosinca prošle godine i siječnja ove godine iz napuštene kuće na području općine Rešetari (vlasništvo 52-godišnjaka) otuđio više rabljenih automobilskih dijelova, koje je prodao u stanicama za otkup sekundarnih sirovina. Oštećeni je upućen na pravo pokretanja privatne parnice i naknade štete.

 

U Starom Petrovom Selu pijan prijetio susjedi

 

Na području općine Staro Petrovo Selo je jučer oko 14 sati evidentirano narušavanje javnog reda i mira. Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška su intervenirali na dojavu, jer je 41-godišnjak vikao, psovao i galamio na 31-godišnju susjedu, ušavši u njeno dvorište. Policija je alko-testom u njegovu organizmu utvrdila koncentraciju alkohola u iznosu od 1,50 promila, a obzirom da nije prestao sa činjenjem prekršaja, doveden je i zadržan u prostorijama policije sukladno zakonskim odredbama. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

Ilegalni radnici u Gornjoj Vrbi

 

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su jučer oko 11 sati utvrdili da četvorica državljana Bosne i Hercegovine rade nezakonito u Republici Hrvatskoj. Potvrđeno je da su 35-godišnjak, 43-godišnjak, 45-godišnjak i 61-godišnjak izvodili montažne radove na izgradnji objekta na području Gornje Vrbe, bez dozvole boravka i rada u Hrvatskoj, čime su počinili prekršaj iz Zakona o strancima. O svemu je obaviješten državni inspektorat i sudac Prekršajnog suda, koji je protiv njih odredio provođenje prekršajnog postupka tijekom današnjeg dana.

 

Carinici i policajci u Staroj Gradiški u prtljažniku pronašli rakiju i meso

 

Oko 11 sati, jučer, na graničnom prijelazu Stara Gradiška policijski i carinski službenici su obavljajući graničnu kontrolu potvrdili carinski prekršaj. Prilikom pregleda osobnog vozila Passat, njemačkih nacionalnih oznaka i broja su u prtljažniku pronašli 36 litara alkohola i 42 kilograma prehrambenih proizvoda (meso i sl.), koje je 61-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine unio neprijavljeno u Republiku Hrvatsku. Daljnji postupak i podnošenje prekršajnog naloga protiv 61-godišnjaka su preuzeli službenici carine.

Related Post