ORUŽJE JOŠ UVIJEK PRIJETI – Pronašao bombe u svinjcu

841 0

18. siječanj 2012. Policija podsjeća na odredbe Zakona

o oružju, koje građanima pruža mogućnost dragovoljne predaje oružja bez sankcija

 

Jučer oko 12.50 sati 61-godišnjak sa područja općine Gornji Bogićevci je policiji u Policijskoj postaji Okučani dojavio, da je prilikom čišćenja starog svinjca u Dubovcu pronašao dvije bombe. Policijski službenici protueksplozijske zaštite su utvrdili da se radi o ručnoj bombi M52P3 i ručnoj bombi M75, koje su izuzeli u cilju daljnjeg uništenja.

 

Također jučer oko 14 sati u policijsku postaju Vrpolje je stigla dojava o pronalasku oružja. Naime, jedan građanin je u odvodnom kanalu nedaleko od Divoševaca uočio ubojito sredstvo. Policija je utvrdila da je riječ o neeksplodiranoj ručnoj bombi, koju su preuzele stručne osobe u cilju uništenja na siguran i kontroliran način.

 

Policija podsjeća na odredbe Zakona o oružju, koje građanima pruža mogućnost dragovoljne predaje oružja bez sankcija. Dakle, građani koji ilegalno posjeduju (zabranjeno) oružje mogu pozvati policiju na broj 192. Policija dolazi po pozivu na dogovorenu lokaciju i na siguran način preuzima ubojita sredstva, a protiv građana koji su se odlučili na dragovoljnu predaju oružja, policija neće pokrenuti prekršajne niti kaznene postupke.

Related Post