.POLICIJSKO PRIOPĆENJE – Vlasniku psa kazna zbog narušavanja javnog reda i mira

496 0

8. svibanj 2012. – Policija je jučer oko 22,30 sati na

području općine Bebrina prekršajno kaznila 60-godišnjeg vlasnika psa pasmine „Šarplaninac“ zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (držanje životinja bez nadzora). Njegov pas je jučer oko 21 sat istrčao iz dvorišta na ulicu i ugrizao 46-godišnjeg muškarca koji je u to vrijeme šetao ulicom. Liječnička pomoć pružena je muškarcu u Domu zdravlja u Slavonskom Brodu nakon čega je pušten kući, a radi se o tjelesnoj ozlijedi u vidu ogrebotina. Protiv vlasnika psa policija je izdala prekršajni nalog na mjestu događaja.

 

 

Pijan Okučanac bez dozvole usudio se preko granice

 

Jučer oko 23 sata na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom ulaza u Republiku Hrvatsku zatečen je 32-godišnjak iz Okučana, koji je upravljao osobnim automobilom marke „Seat Toledo“, NG-registracija prije stjecanja prava na upravljanje i s 1,58 promila alkohola u organizmu. Protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu Nova Gradiška zbog počinjenih prekršaja.


Stanje sigurnosnih događanja za protekla 24 sata

 

Na području Policijske uprave Brodsko-posavske tijekom protekla 24 sata evidentirano je 14 kaznenih djela od kojih su svih 14 kaznenih djela iz općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 10 kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to četiri kaznena djela „Teška krađa“, četiri kaznena djela „Krađe“ i dva kaznena djela „Oštećenja tuđe stvari“.

Što se tiče stanja sigurnosti u cestovnom prometu, na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske tijekom protekla 24 sata dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

Tijekom protekla 24 sata evidentirana su četiri prekršaja i to jedan prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i tri prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Related Post