POLICIJSKI VIKEND – Starici iz kuće ukrao novac i nakit

355 0

23. travanj 2012. – Na području policijske uprave je tijekom

vikenda evidentirano 27 kaznenih djela od kojih je najveći broj u strukturi općeg kriminaliteta, a najbrojnija su imovinska kaznena djela (22). U području prometa se dogodilo devet (9) prometnih nesreća od kojih dvije (2) s ozlijeđenim osobama (dvije osobe teže ozlijeđene) i sedam (7) s materijalnom štetom. Evidentirana su četiri (4) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i tri (3) prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. U jednom (1) slučaju pronađeno je oružje koje su na siguran način preuzeli policijski službenici protueksplozijske zaštite.

 

U subotu je u Policijskoj postaji Slavonski Brod zaprimljena dojava o provalnoj krađi u Slavonskom Brodu u Vinogradskoj ulici. Radom policijskih službenika je utvrđeno da je nepoznati počinitelj u četvrtak provalio ulazna vrata obiteljske kuće (vlasništvo 74-godišnje žene). Pritom je iz unutrašnjosti otuđio novac i nakit, oštetivši vlasnicu za veći novčani iznos. Policija nastavlja rad u cilju pronalaska počinitelja, otuđenog novca i nakita, te slijedi kaznena prijava.

 

Bosanac preko granice s 904 kutije cigareta

 

Jučer oko 10.50 sati na graničnom prijelazu Slavonski Brod, na ulazu u Republiku Hrvatsku u suradnji policije i carine temeljito je pregledano osobno vozilo Kia Pride, slovenskih nacionalnih oznaka i broja kojim je upravljao 45-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. U unutrašnjosti vozila pronađeno je skriveno 904 kutije cigareta sa nadzornim markama Bosne i Hercegovine. Daljnje postupanje protiv 45-godišnjaka su preuzeli službenici carine, a kazneni postupak će se održati tijekom današnjeg dana zbog sumnje u kazneno djelo izbjegavanje carinskog nadzora.

 

Iz Bosne u Zelinu s 500 kutija ronhila

 

Policija je u subotu oko 12,40 sati na graničnom prijelazu Slavonski Šamac zbog sumnje u krijumčarenje izdvojila osobni automobil marke „VW Golf“, ZG-registracija, koji je tom prilikom ulazio u Republiku Hrvatsku. Vozilom je upravljao 69-godišnjak s područja općine Sveti Ivan Zelina. Detaljnom kontrolom u suradnji s djelatnicima carine ispod poklopca motora pronađeno je 500 kutija cigareta marke „Ronhil“ (bijeli) nadzornih markica Bosne i Hercegovine, koje vozač nije prijavio djelatnicima carine. Policija je daljnje postupanje ustupila djelatnicima carine, koji protiv 69-godišnjaka podnose prekršajnu prijavu Vijeću Carinarnice Slavonski Brod redovnim putem, a cigarete uz potvrdu privremeno oduzimaju.

 

Uhitili pijanog vozača

 

U nedjelju oko 23.30 sati na raskrižju Osječke, Lanosovićeve i Željezničke ulice u Slavonskom Brodu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Do prometne nesreće je došlo jer je 35-godišnjak upravljao osobnim automobilom Škoda, pod utjecajem alkohola (2,37 promila) unatoč prethodno izrečenoj zabrani, te je zbog neprilagođene brzine udario u stražnji dio zaustavljenog vozila Mercedes zbog prometne situacije ispred sebe, koji je od udara odbačen i prednjim dijelom udario u također zaustavljeno vozilo Hyundai. Policija je 35-godišnjeg vozača uhitila i zadržala u službenim prostorijama sukladno zakonskim odredbama. Protiv njega slijedi kaznena prijava, obavezni prekršajni nalog, odnosno optužni prijedlog.

 

Izazvao prometnu nesreću i pobjegao

 

U subotu oko 13.40 sati u Slavonskom Brodu, na raskrižju Zrinske i Jagićeve ulice dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je sudjelovao vozač s 3,50 promila alkohola u organizmu. Do prometne nesreće je došlo jer 43-godišnjak prilikom upravljanja osobnim vozilom Opel nije držao dovoljan razmak kada se kreće iza drugog vozila, pa je prednjim dijelom udario u stražnji dio osobnog vozila Peugeot, nakon čega je nastavio vožnju bez zaustavljanja, no ubrzo su ga prometni policajci pronašli. Alko-testom su u njegovu organizmu očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 3,50 promila. Protiv 43-godišnjaka slijedi obavezni prekršajni nalog, odnosno optužni prijedlog.

 

Pijan i bez sigurnosnog pojasa završio u kanalu s teškim ozljedama

 

Oko 17.10 sati, jučer se u Bukovlju dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Do prometne nesreće je došlo jer je 26-godišnjak upravljajući osobnim automobilom VW Vento, zbog nepropisne brzine, pri izlasku iz zavoja udesno zahvatio travu, udarivši pritom u oznaku naseljenog mjesta. Nakon toga je s vozilom sletio u kanal s desne strane, udarivši prednjim dijelom u kosinu, a stražnjim u betonski most, uslijed čega se vozilo odbilo i preko kolnika sletjelo u odvodni kanal s lijeve strane, te stražnjim dijelom udarilo u kosinu. U ovoj prometnoj nesreći 26-godišnjak je teško ozlijeđen, te je nakon ukazane liječničke pomoći zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Policija je alko-testiranjem vozača potvrdila koncentraciju alkohola u njegovu organizmu u iznosu od 1,67 promila. Također je utvrđeno da vozač nije koristio sigurnosni pojas. Protiv njega slijedi odgovarajući prekršajni nalog, odnosno optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Related Post