POLICIJSKI VIKEND: U ribolov s ručnom bombom

877 0

24. prosinac 2012. – Tijekom vikenda, na području policijske

uprave, evidentirano je 35 kaznenih djela, od kojih su najbrojnija (28) imovinska kaznena djela. Na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave, dogodilo se 11 prometnih nesreća, od kojih četiri (4) s ozlijeđenim osobama (dvije osobe teško ozlijeđene, šest osoba lakše ozlijeđeno), te sedam (7) prometnih nesreća s materijalnom štetom. Evidentirano je 11 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i 10 prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Od ostalih događaja zabilježena su tri požara na građevinama u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

 

MUŠKARAC S BOMBOM – U petak, oko 17,50 sati, u Policijskoj postaji Vrpolje je zaprimljena dojava da je na području općine Donji Andrijevci uočen muškarac sa bombom. Policijski službenici su odmah upućeni na mjesto događaja, te su kod ribnjaka zatekli 43-godišnjaka, koji je najvjerojatnije namjeravao pomoću ručne bombe loviti ribu. Policijski službenici su nad 43-godišnjakom proveli kriminalističko istraživanje zbog sumnje u kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, u okviru kojeg su oduzeli ručnu bombu M-75 i 110 komada streljiva kalibra 7,62 x 39 milimetara, te protiv njega u suradnji sa državnim odvjetništvom podnose kaznenu prijavu.

 

UHVAĆEN U ŠVERCU CIGARETA – U subotu, oko 5,20 sati, u Novom Varošu, policijski službenici su, nadzirući osobni automobil Audi, (BiH registracijskih oznaka) u prtljažnom prostoru, pronašli 1032 kutije raznih cigareta, koje je 53-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, unio u Republiku Hrvatsku izbjegavajući carinski nadzor. Protiv njega policija podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu.

 

PUŠIO MARIHUANU – Policijski službenici su jučer, oko 0,15 sati u Slavonskom Brodu u naselju A. Hebrang, zatekli 36-godišnjaka u konzumaciji ručno pravljene cigarete, jointa. Nad 36-godišnjakom su proveli kriminalističko istraživanje, oduzeli cigaretu težine 2,4 grama sa sastojkom marihuane, te protiv njega dostavljaju optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporaba opojnih droga Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.

 

BRZO VOZIO I ZAVRŠIO U BOLNICI – Dana 22. prosinca, subota, oko 3,15 sati na autocesti A-5, kod Donjih Andrijevaca, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Do prometne nesreće je došlo, jer 36-godišnjak sa područja Satnice Đakovačke, upravljajući teretnim vozilom Caddy, nije prilagodio brzinu, pa je u vožnji porušio nekoliko prometnih znakova „obavezno obilaženje s lijeve strane“, nekoliko markera i svjetala, udarivši u zaštitnu ogradu. U ovoj prometnoj nesreći 53-godišnjak je teško ozlijeđen i zadržan na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Policija protiv vozača podnosi odgovarajuća pismena i obavijest Općinskom državnom odvjetništvu.

Related Post