BADNJAK ODABRALI ZA KRAĐE

386 0

Dana 24. i 25. prosinca, u poslijepodnevnim

i noćnim satima, provaljeno je u četiri obiteljske kuće i to u Bukovlju, Lužanima i dvije u Slavonskom Brodu. Lopovi su ukrali zlatni nakit i novac i vlasnicima prouzročili štetu oko 70-tak tisuća kuna. Policija traga za počiniteljima.

 

Kako je priopćila Policijska uprava Brodsko-posavska na dva božićna blagdanska dana na području policijske uprave evidentirano je sedam (7) kaznenih djela, od kojih su najbrojnija imovinska kaznena djela. Na prometnicama u nadležnosti rada policijske uprave, dogodilo se sedam (7) prometnih nesreća, od kojih četiri (4) s ozlijeđenim osobama (jedna osoba teško ozlijeđena, jedna osoba lakše ozlijeđena), te tri (3) prometne nesreće s materijalnom štetom. Evidentirano je šest (6) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dva (2) prekršaja iz Carinskog zakona i dva (2) prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

 

VOLIO BOME, KUBURE I MARIHUANU – U ponedjeljak, oko 22 sata, policijski službenici su intervenirali na području općine Brodski Stupnik i u okviru kriminalističkog istraživanja nad 26-godišnjakom, od njega oduzeli ručnu bombu M-75, kuburu ručne izrade, te PVC vrećicu sa sadržajem sivo zelene biljne tvari, težine 103,5 grama. Oduzeta biljna materija je preliminarnim vještačenjem reagirala na opojnu drogu marihuanu/hašiš. U suradnji sa državnim odvjetništvom, policija protiv 26-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari i zlouporabe opojnih droga.

 

U PREVRTANJU AUTOMOBILA U BAĆINDOLU TEŠKO OZLIJEĐENA SUVOZAČICA – Jučer, oko 11.35 sati u Baćin Dolu se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Do prometne nesreće je došlo, jer je 66-godišnjak iz Požege, upravljajući osobnim automobilom Renault, zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad upravljačem i sletio u kanal, udarivši u kolni ulaz, nakon čega se vozilo prevrnulo na krov. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđena 65-godišnja putnica, koja je zadržana na liječenju u bolnici u Novoj Gradiški. Policija u suradnji sa državnim odvjetništvom protiv 66-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu.

 

BOŽIĆNE BLAGDANE PROPVELI U SVAĐI I TUČI – Na području iz nadležnosti rada policijske uprave, u protekla dva dana, evidentirano je šest slučajeva narušavanja javnog reda i mira, uglavnom u ugostiteljskim objektima, od čega tri slučaja u Slavonskom Brodu, dva slučaja u Novoj Gradiški i jedan slučaj remećenja javnog reda i mira na području Gundinaca. Pritom nije bilo težeg ozljeđivanja osoba, a policija je protiv svih počinitelja podnijela odgovarajuće optužne prijedloge nadležnom Prekršajnom sudu.

Related Post