POLICIJSKI VIKEND – Pucao mu u nogu

328 0

Slavonski Brod, 12. ožujka 2012.- Na području policijske

uprave tijekom vikenda je evidentirano 28 kaznenih djela od kojih je najveći broj u strukturi općeg kriminaliteta, a najbrojnija su imovinska kaznena djela (19). U području prometa dogodilo se pet prometnih nesreća od kojih jedna s ozlijeđenim osobama (jedna osoba lakše) i četiri s materijalnom štetom. Zabilježeno je pet prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i jedan prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Bilježe se četiri slučaja kršenja članka 95 Obiteljskog zakona. Dogodilo se sedam požara s materijalnom štetom i bez štete na otvorenom prostoru u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

 

Teško ozlijeđen mladić

 

U subotu oko 9,30 sati u Slavonskom Brodu (područje Podvinja) teže je ozlijeđen 55-godišnjak. Policijski službenici su kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je 54-godišnjak na ulici nakon verbalnog sukoba zbog neriješenih razmirica od ranije, hitcem iz vatrenog oružja ozlijedio 55-godišnjaka u predjelu noge. Nakon ukazane liječničke pomoći 55-godišnjak je zadržan na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Temeljem sudskog naloga izvršena je pretraga doma i prostorija pri čemu je izuzeto: puška M-48, pištolj, ručna bomba M-75 i 152 komada raznog streljiva, koje je 54-godišnjak ilegalno posjedovao. U suradnji sa državnim odvjetništvom protiv 54-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teška tjelesna ozljeda i kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari.

 

Jučer oko 2,30 u užem središtu Slavonskog Broda, unutar ugostiteljskog objekta teže je ozlijeđen 19-godišnjak. Prevezen je na ukazivanje liječničke pomoći, te je zadržan na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Policija nastavlja daljnji rad u cilju utvrđivanja bitnih činjenica i okolnosti ovog događaja.

 

Vozili unatoč zabrani

 

Jučer i prekjučer su policijski službenici potvrdili sumnju u četiri kaznena djela izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude. Na graničnom prijelazu Slavonski Šamac iz prometa je isključen 32-godišnjak jer je upravljao vozilom iako mu je prethodno određena zabrana. U Rešetarima je iz prometa isključen 41-godišnjak, jer je upravljao motornim vozilom pod zabranom, a u Novoj Gradiški 24-godišnjak i 39-godišnjak, koji su također bili za upravljačima vozila, unatoč zabrani. Policija je alko-testom kod 39-godišnjaka utvrdila koncentraciju alkohola u organizmu u iznosu od 1,43 promila, te protiv njega slijedi optužni prijedlog. Protiv svih vozača slijede kaznene prijave.

Related Post