Strmac u Kupu Hrvatske i start lige

402 0

12. ožujak 2012. – Iz šaha imamo dvije zanimljive i aktualne

vijesti. Prva se odnosi na kup natjecanje na županijskoj razini, a druga govori o početku šahovske lige Istočne regije.

 

ŠK STRMAC U KUPU HRVATSKE

U Novoj Gradiški odigran je Kup županije Brodsko-posavske za 2012, godinu pod pokroviteljstvom Županijskog šahovskog saveza i uz uspješnu tehničku organizaciju domaćeg ŠK Strmac. Nastupilo je 7 šahovskih sastava sa 30 igrača što je do sada najveći broj sudionika s područja Brodsko-posavske županije. Nakon neizvjesne borbe pobijedila je prva ekipa Strmca iz Nove Gradiške u sastavu: Vinko Leskovar, Sten Boban, Petar Đurić i Ivica Matošević. Uspjeh Novogradiščana je tim veći jer su uz seniora Leskovara nastupila 3 kadeta. Najuspješniji pojedinac bio je Ivica Matošević (ŠK Strmac) sa 4,5 bodova iz 5 partija Novogradiščani su se osvajanjem prvog mjesta plasirali u završnicu Kupa Hrvatske koja će se održati u Šibeniku.,. REDOSLIJED : Strmac I. 13, Brod I 10, Strmac II 12,5, Bedem I 7, Đ. Đaković holding 6, Bedem II 6, Šahovnica 5,5 bodova.

 

U NEDJELJU STARTA ŠAHOVSKA LIGA

U nedjelju 18. ožujka startaju Treća i Četvrta hrvatska šahovska liga, Istočna regija, skupina C, u proljetni dio natjecanja. U III.Hrvatskoj šahovskoj Ligi natječe se 10 klubova. U 1. kolu se sataju: Posavac (Ruščica)- Alca (Pleternica) , Kutjevo – Bedem (Gornji Bogićevci) Strmac (Nova Gradiška) – Virovitica, Brod (Slav. Brod) – Šahovnica (Garčin), Lapjak –Pakrac.

U IV. HŠL-Istok natječe se 8 klubova, a sastaju se: Tomislav (Donji Andrijevci) – Zrinski (Stari Slatnik) , Gundinci – Hvidra-Brod (Slavonski Brod) , Požega II – Brod II (Slav. Brod) , Čaglin-Kopanica (Velika Kopanica).

Svi susreti se igraju nedjeljom u 9,30 sat, a jedino Šahovski klub invalida Hvidra-Brod Slavonski Brod, kada je domaćin, svoje susrete će igrati subotom u Ruščici u 16 sati.

Related Post