Iznenadni poraz odbojkašica u Splitu

460 0

12. ožujak 2012. – Nakon sjajne serije od četiri uzastopne

pobjede naših odbojkašica došao je iznenadni poraz u Splitu, pa je najbolje da nam trener Damir Runjaš objasni kako je i zasšto došlo do tog, pomalo iznenađujućeg poraza. Evo što trener Runjaš kaže o utakmici u Splitu.

 

„Gostovali smo u Splitu kod ekipe Splita 1700 II i nažalost doživjeli poraz od 1:3 i prekinuli niz od 4 uzastopne pobjede.Što se tiče utakmice rezultat može začuditi samo one koji ne poznaju prilike u našoj ligi jer je domaćin prije ovoga kola bio na predzadnjoj poziciji,pa se očekivalo da ćemo mi nastaviti svoj niz pobjeda. Međutim,ono što sam očekivao i dogodilo se u ovoj utakmici,a to je da je domaćin zbog straha od ispadanja iz lige nastupio sa nekoliko igračica iz njihove A ekipe koja je vodeća na tablici 1.A HOL što im propozicije natjecanja i dozvoljavaju,tako da je to u odnosu na utakmicu jesenas u Novoj Gradiški bila jedna potpuno druga,puno,puno jača ekipa u kojoj je nastupila samo jedna igračica koja je igrala u prvoj utakmici.No,bez obzira na jačinu protivnika mi smo ponovo imali veliku priliku pobijediti i po prikazanoj igri smo zaslužili minimalno 1 bod,ako ne i sva 3 boda,a za poraz smo krivi isključivo sami.Naime,odigrali smo ponovo jednu dosta dobru i kvalitetnu utakmicu,poveli sa 1:0 u setovima(25:19),ali nakon toga smo počeli imati prevelike oscilacije u igri unatoč dosta dobroj igri i dalje. Slijedeća 3 seta smo izgubili na razliku (25:23,25:23 i 29:27).Kao što i sami vidite o ukupnom pobjedniku su odlučivale nijanse i nekoliko lopti koje su nažalost ovoga puta otišle na stranu suparnica za razliku od prijašnjih nekoliko utakmica kada smo do kraja bili čvrsti i koncentrirani.Imali smo u 4. setu i 5 set lopti za osvajanje seta i jednog boda, međutim u ključnim trenucima smo iskazali veliku dekoncentraciju i nedostatak hrabrosti i agresivnosti u svojoj igri što nas je na kraju koštalo poraza.Inače,sva 3 seta smo izgubili u samoj završnici i to takvim pogreškama koje se događaju samo jednom ili nijednom u cijeloj sezoni,ali to je za nas očito trebalo biti jučer.Najviše mi je žao zbog djevojaka jer su se trudile i borile,ali jednostavno nismo bili dovoljno pametni i čvrsti kada je trebalo i na kraju ostaje veliki žal za propuštenim prilikama,ali ponavljam za poraz smo si krivi isključivo mi sami,a djelomično i odlična ekipa domaćina koja bi da u ovom sastavu igra stalno sigurno bila u vrhu lige.Bez obzira na poraz,s obzirom na ostale rezultate i raspored do kraja sezone,ostali smo i dalje u utrci za 3.mjestom,ali sada više ne bi smjeli ispustiti niti jedan bod,a ovisimo i o ostalim rezultatima.

 

Što se tiče ostalih rezultata vodeći Šibenik je kod kuće očekivano pobijedio ekipu Brda sa 3:0,Zadar je sa 3:1 dobio ekipu Marčane što nije iznenađujuće bez obzira na plasman Marčane jer je Zadar na domaćem terenu vrlo jaka ekipa,Dubrovnik je nakon velike borbe(što pokazuje rezultat 5.seta) sa 3:2 dobio zadnje Bilje (naš slijedeći protivnik) što ne čudi jer se Bilje grčevito bori za opstanak u ligi. Međutim, do kraja sezone imaju jako težak raspored i minimalne šanse za ostanak u ligi. I na kraju u istarskom derbiju i derbiju kola Drenova je kod kuće izgubila sa 2:3 od Rovinja i zato još više možemo žaliti zbog poraza u Splitu jer smo već sada mogli biti 4. na tablici i na samo 2 boda do 3. mjesta,ali svejedno ćemo dati sve od sebe da to ostvarimo do kraja sezone.

Related Post