UHVAĆEN PROVALNIK U VIKENDICE

766 0

Vlasnike oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna

Krao peći na kruta goriva, bakrene dijelove kotlova za rakiju, bakrene i motorne šprice za vinograde, trimere i kosilice za travu, agregate za električnu energiju, motorne pile, plinske boce, motorna ulja i gorivo, jednu motornu frezu, jedan inoks ražanj i jednu inoks posudu (tepsija) za pečenje i veću količinu raznog alata

 

SLAVONSKI BROD, 10. veljače 2016. – Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su proveli kriminalističko istraživanje zbog kaznenih djela teških krađa (provale u vikendice) počinjenih na području općine Podcrkavlje. U sklopu ovog kriminalističkog istraživanja riješeno je 11 kaznenih djela teških krađa. Radi se o provalama u vikend kuće i objekte uz njih u mjestima Grabarje, Rastušje i Kindrovo. Za ova kaznena djela osumnjičen je 23-godišnjak s područja općine Podcrkavlje kojeg se sumnjiči da je provaljivao u ove objekte te iz njih ukrao razne predmete kao peći na kruta goriva, bakrene dijelove kotlova za rakiju, bakrene i motorne šprice za vinograde, trimere i kosilice za travu, agregate za električnu energiju, motorne pile, plinske boce, motorna ulja i gorivo, jednu motornu frezu, jedan inoks ražanj i jednu inoks posudu (tepsija) za pečenje i veću količinu raznog alata. Ovim kaznenim djelima oštećeno je 11 osoba za nekoliko desetaka tisuća kuna. Policijski službenici su veći dio ukradenih predmeta pronašli i oduzeli od osumnjičenog te će ukradene predmete vratiti oštećenim osobama. Policija će protiv osumnjičenog nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće kao nadopunu za 11 kaznenih djela teške krađe.

 

U proteklih 24 sata na području policijske uprave evidentirano je devet (9) kaznenih djela od kojih osam (8) općeg kriminaliteta i jedno (1) kazneno djelo kriminaliteta droga. U strukturi općeg kriminaliteta sedam (7) kaznenih djela su na štetu imovine i to dva (2) kaznena djela krađe, četiri (4) kaznena djela teške krađe i jedno (1) kazneno djelo oštećenja tuđe stvari. Dogodile su se dvije (2) prometne nesreće od kojih jedna (1) s materijalnom štetom i jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Evidentiran je jedan (1) prekršaj narušavanja javnog reda i mira i jedan (1) prekršaj iz ostalih zakona.

Related Post